Візит до Чернівецької області голови Державної служби якості освіти України дасть новий імпульс впровадженню освітньої реформи на теренах Буковинського краю, - Іван Мунтян

Візит до Чернівецької області голови Державної служби якості освіти України дасть новий імпульс впровадженню освітньої реформи на теренах Буковинського краю, - Іван Мунтян

24.01.2020, 14:57

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунян привітав із візитом на Буковину Голову Державної служби якості освіти України Руслана Гурака.

Відзначив, що Буковинський край здавна відомий численними традиціями шкільництва та просвітництва. Є чим пишатися й сьогоднішньому шкільництву Буковини. Так, наприклад, у Чернівцях нині живе та працює один з найкращих вчителів України, Європи та світу, викладач фізики та астрономії Пауль Францович Пшенічка.

«Освітяни Чернівеччини одними з перших долучилися до справи реформування мережі освітніх закладів, впровадження засадничих норм та положень Нової української школи. Депутати Чернівецької обласної ради, серед яких є чимало знаних та шанованих освітян, також чимало зробили для оптимізації мережі комунальних освітніх закладів, покращання їх навчально-методичного, кадрового та матеріально-технічного забезпечення» - зауважив голова крайового парламенту.  

«Хочу відзначити, що територіальний підрозділ очолюваної паном Русланом Державної служби очолює Оксана Михайлівна Палійчук, яка наразі достатньо обізнана щодо стану справ в освітній галузі області, є фахівцем, знаним практиком та теоретиком у царині освіти та науки» - підкреслив посадовець.

«Певна річ, освіта на Буковині, як і у будь-якому іншому регіоні України, має свої позитиви, досягнення та проблемні питання. Маю надію, що Ваш нинішній візит до Чернівецької області та презентація результатів сертифікації педагогічних працівників і пілотних інституційних аудитів дадуть новий імпульс впровадженню освітньої реформи на теренах Буковинського краю» 

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1