Вітання секретаря міськради поставили в один ряд із рекламою проти наркотиків

Вітання секретаря міськради поставили в один ряд із рекламою проти наркотиків

01.03.2012, 00:59

Вітання Віталія Михайлішина прирівняли до соціальної реклами

На вулицях Чернівців можна побачити встановлені білборди з вітанням містян зі святом 23 лютого – так званим днем захисника вітчизни. Вони оплачені та встановлені за рахунок МКП "Реклама", оскільки є соціальною рекламою.

– Їх загалом встановлено у місті 9 штук. Усі ці щити є власністю нашого підприємства, – повідомив директор МКП "Реклама" Ігор Воронич. – Роботи з виготовлення та розміщення привітання секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина здійснювались за рахунок нашого підприємства. Жодної копійки з бюджету на це не було використано. Загалом виготовлення одного привітального зображення коштувало менше 200 гривень. На момент розміщення привітань усі щити були вільні, тому говорити про втрати підприємства від не отримання прибутку не можна. Розміщені привітання є привітанням секретаря Чернівецької міської ради, тобто посадової особи, яка уособлює органи місцевого самоврядування. Тому є усі підстави розглядати розміщення привітання як розміщення соціальної реклами. Завжди, і за колишнього очільника міста, вивішувались вітання. Це цілком нормально. Головне, щоб розміщення привітань несли максимально мале навантаження на бюджет міста.

Проте з усього цього не зрозуміло, що має вітання секретаря міськради до соціальної реклами. Згідно із Закон України «Про рекламу», соціальна реклама – це інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку.

Цим грішило і колишнє керівництво міста, розвішуючи по місту вітальні білборди та сіті-лайти з будь-якого приводу.

З прибутком все вкрай ясно, але щодо іншого, то важко прив’язати вітання до популяризації загальнолюдських цінностей чи досягнення суспільно-корисних цілей. Відтак вітання чомусь поставили в один ряд з кампаніями про боротьбу з наркотиками, дотримання правил дорожнього руху, здорового способу життя та охороні навколишнього природного середовища.

За словами керівника МКП "Реклама", розміщення однієї реклами на ринку коштує від 950 до 1200 гривень, залежно від місця розташування. А у комунального підприємства у власності є 33 власні площини.

Олексій МИКОСЯНЧИК

Джерело: vidido.ua



КОМЕНТАРІ (3)

Доригий ти наш, ніколи майбутній мере! Соціальною рекламою вивішене можна було б назвати. якщо би вітання йшло від Чернівецької міської ради. А це публічний піар посадової особи міської ради, яка спить і бачить себе у кріслі мера. НІКОЛИ!!!

avatar

Мефодій

01 березня 2012 10:29

ну и что вы пристали все! нормальная социальная реклама! зато родители могут указывать детям на моё изображение и говорить: "будете принимать наркотики - будете похожи на этого дядю"!

avatar

нєдоразумєніє

01 березня 2012 16:21

А бачили біг-морди по місту Васі Забродського та цього недоразуменія до 8 Березня? Обоє вітають жінок, в обох однаковий букет тюльпанів. Мабуть в одного фотографа робили знімки.

А що Вася знов хоче в депутати, чи може в мери?

avatar

Luka

05 березня 2012 22:45