Віталій Ткачук: Ми захистили людину від чиновницького свавілля

Віталій Ткачук: Ми захистили людину від чиновницького свавілля

12.06.2015, 02:01

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відбулося сьогодні, 11 червня, депутати поставили крапку у тривалому конфлікті між директором департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксаною Палійчук та працівниками Комунального закладу «Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області».  Засідання відбулося в присутності та за участі голови Чернівецької обласної ради Михайла Гайничеру. 

Комісія не підтримала рекомендацію директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксани Палійчук, яка вимагала звільнити нинішнього керівника інституту Г.І.Біляніна із займаної посади у зв'язку із закінченням терміну дії контракту. 

Вислухавши аргументи сторін, заслухавши листи-роз'яснення профільного Комітету Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України, депутати ухвалили рішення продовжити контракт з нинішнім керівником  «Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області» Григорієм Біляніним.  

Після голосування комісії, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру має усі правові підстави для того, щоб підписати розпорядження про призначення пана Біляніна директором Комунального закладу «Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області».

- Депутати вчинили так, як велить закон і згідно з волею трудового колектива, понад дев'яносто відсотків членів якого підтримали кандидатуру пана Білянина під час демократичного волевиявлення, - прокоментував результати засідання комісії депутат облради Віталій Ткачук. Саме він очолював групу, яка згідно з дорученням профільної Комісії з'ясовував обставини цієї справи. - Часи, коли посадовець міг просто знехтувати вимогами закону і волею людей -  в минулому. Хочеться вірити, що назавжди. Водночас, як бачимо, дехто ще пробує  діяти по-старому. Саме від нашої пильності і принциповості залежить, чи їм це вдасться. У даному конкретному випадку йдеться не про персоналії, а про захист людини від чиновницького свавілля, як принцип.  Щиро вдячинй колегам, які виявили принциповість і прийняли зважене  і обгрунтоване законом рішення. Впевнений, що  ми і надалі стоятимемо на сторожі права усіх буковинців самим визначати, без чиновницької підказки згори, що для них краще. 

1


КОМЕНТАРІ (6)

Два колишніх прмстосуванця часів Януковича прикривають один одного, писали про справу Бауера, а те що Білянін його протеже забули?

avatar

tereza

12 червня 2015 07:14

Бауер ніколи його не призначав, навпаки хотів звільнити і піти на його місце! Нагадаємо що керівника обирає колектив і затверджує обласна рада! Наш колектив майже одноголосно підримує Біляніна! А інтриги "матушки" по його звільненю вже набридли.

avatar

Представник колективу

12 червня 2015 08:29

Віталька, ти взявся захищати рудимент совкової освітянської системи. Троха відсунь в бік шансон і подумай головою - дякувати богу, вона в тебе є: у 21-му столітті сидять на горбі у вчителів області 130 дармопуків. Більшість з них свого часу щасливо виперли з освітніх закладів і перехрестилися на тім. Тепер оті спуцалісти безжально деруть з вчителів бабло за  бездарні методички, липові посвідчення, гуртом куплені олімпіади. Матушка може не геній у менеджменті, але ж і з Біляніна такий ректор, як з Довганича балерун. Не можна називати вишем генделик з продажу дурних папірців. Якщо це таки вуз, то де погоджений міністерством перелік акредитованих ВАКом спеціальностей, де дипломовані випускники, де захист вчених звань та наукових ступенів? Нічого цього не було, нема і не буде в ЧОППО. Є тільки куплена за здерті з вчителів бомбони строка у державному реєстрі вищих навчальних закладів. Чимало з них  - такі ж "дуті" контори, де не пахне сучасною освітою, наукою, зате дуже тхне інтригами і бабськими плітками. А ще є кагал методологінь не першої свіжості та інших невдах від освіти, якими вміло править вірна дружинонька "ректора" Біляніна.    

avatar

Абвербух

12 червня 2015 11:20

Ха-ха, про те, що Білянін НЕ протеже Бауера розкажите внукам, ми всі пам'ятаэмо, як він пішов від Прядка по наводці совєї жінки на цю посаду, там і до нині купа народу, яких Прядко повиганяв

avatar

tereza

12 червня 2015 14:26

Вся Акалемія до цього часу шкодує за таким викладачем як Білянін!!! Григорій Іванович, не звертай увагу на коменти які пише в своєму кабінеті директора департаменту освіти "матушка". не вдалося їй переломати 100 чоловік колективу, які підтримали Біляніна, ось і б'ється в конвульсіях вона.

avatar

БДФА

12 червня 2015 15:57

Пане Вітальку, куди ти преш в освіту! Своїх проблем бракує? Чи не памятаєш вже як прибудував свій ресторан "Золотий фазан" та заліз аж на територію школи? А твій татко скільки лісу накрав, коли у Вижниці царював? Скільки разів ви з ним продавались? На пальцях рук та ніг перерахувати можеш????

 
avatar

гуцулка

12 червня 2015 17:41