Віталій Ткачук: Чиновники від освіти не повинні перешкоджати талановитим дітям

Віталій Ткачук: Чиновники від освіти не повинні перешкоджати талановитим дітям

31.07.2015, 22:12

Часи, коли суспільне становище людини визначалося її походженням чи майновим  станом давно у минулому. Правильність такого підходу засвідчує історія успіху більшості країн світу, де поличні еліти – десь добровільно, а десь під тиском - відкрили дорогу до влади молодим і розумним громадянам своїх країн. І тільки в Україні старі політичні класи чинять шалений спротив приходу до влади політиків нового покоління. УКРОП – соціальний ліфт для молодих патріотів, здатних швидко змінити систему.

-          З одного боку щороку маємо випускників, які складають зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів. Цього року таких, наприклад, 16.  Минулого року було 11. Дехто отримує по 200 балів навіть з кількох предметів. Найкращі результати учні показують на тестах з математики, іноземної мови, біології, української мови та літератури.  Усі ці діти заслуговують на щиру повагу і захоплення. Це той золотий фонд, яким щедро наділена Буковина, - каже депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук. -  Логічно, коли б  саме ці розумні діти згодом  визначали подальший розвиток не лише області, а, можливо, й усієї країни.  Це звичайна практика постіндустріальних країн, які досягли успіху. Проте в Україні, попри значну кількість талантів, маємо ледь не зворотний ефект. Часто  усі ці персональні успіхи конкретних дітей і їхніх батьків  досягнуті  всупереч, а не завдяки існуючій шкільній системі. Згодом та сама бездушна система - вже не шкільна, а політична  - не  тільки не допускає їх до державних важелів, а навпаки, часто ламає долі. 

Те, що система давно не справляється з поставленими на неї завданнями, не відповідає викликам і вимогам часу  ілюструє ситуація з тим самим ЗНО. Буковина - один з всеукраїнських лідерів освітнього антирейтингу. Цього року  випускники 37 шкіл Чернівецької області не змогли справитися з тестуванням з української мови і літератури. Гірше Буковини картина лише в Закарпатській області. І провальний результат – наслідок роботи саме системи, а не конкретного вчителя.  Бо система, як відомо, загниває з голови.  Відповісти за невтішні результати роботи освітянської галузі має персонально директор департаменту освіти і науки ОДА. Так, як це прийнято у цивілізованих країнах, якщо ми себе до таких відносимо. Це сфера  компетенції і відповідальності конкретного посадовця. Тільки персоналізована відповідальність кожного чиновника за кінцевий результат дає шанс, що відкриті цього року  чергові буковинські зірочки колись таки житимуть у кращій країні. І їхній талант не буде вихолощено бездушною системою, яку очолюють безвідповідальні  посадовці, а навпаки використано для добрих справ.  УКРОП - за такий шанс для розумних і освічених людей, які зможуть змінити життя на краще.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

1


КОМЕНТАРІ (8)

Щось не справилась ця мамочка з керуванням освіти на Буковині.

avatar

Мальва

31 липня 2015 19:21

Це гидке ригененя (колишнiй Папайський проект з рейтингом 1.5 0/0) буде щось нам розказувати про освiту,децентралiзацiю,субсидii ??? Що це укропське паскуденя зробило конкретно для чернiвчан ,нуль! Його мiсце в караоке в якомусь селI I то пiд Магаданом!

avatar

Вася

31 липня 2015 22:01

мамочка не спить, паскудні коменти пише, нічого їй не допоможе, довела освіту до ручки.

avatar

Школа номер ...

31 липня 2015 22:08

Яке має значення, хто каже? Головне, що каже. Зміст. А зміст такий, що повний Гондурас з нашою освітою. Думали після революції, хоч перестануть гроші з батьків дерти, оцінки продавати. А все як було так і лишилося. І про липових медалістів варто було сказати. Найменша область, передостання із ЗНО, зате найбільше медалістів в Україні. Яких ще треба доказів, що освіта давно перетворилася на бізнес. Чиновники цього не бачать? Чи їх це влатовує, бо мають долю? А діти якщо й показують результати на олімпіадах чи екзаменах, то це тільк итому, що батьки наймають їм репетиторів. І школа до цього їхнього успіху не має жодного стосунку. А навпаки шкодить. От про це треба казати на колегіях і педрадах. А не втирати нам про оптимізацію. Яка різниця, де будуть торгувати оцінками і морально калічити дітей? 

avatar

освітянин

31 липня 2015 22:17

гниль-тушка з такими "патрійотами" УКРОП далеко не зайде

avatar

Герасько

02 серпня 2015 13:03

гниль-тушка з такими "патрійотами" УКРОП далеко не зайде

avatar

Герасько

02 серпня 2015 13:03

Люди, будьте уважні, наближаються вибори і продажна повія (ткачук в.) буде ще нам багато розказувати та міркувати... ТОШНИТЬ від ТУШКИ- депутата...

avatar

Вуйко

05 серпня 2015 07:05

ткачук ето паскуда ещё та я видил , как он ведёт себя на дискотеках наглое безпардоное мурло !Он думал что я ево не узаю и ето чмо хочет власти где правда в етом мире?

avatar

Иван

05 серпня 2015 21:25