Вірастюк і Ко визначили у Чернівцях сильніших богатирів-аматорів (фото)

Вірастюк і Ко визначили у Чернівцях сильніших богатирів-аматорів (фото)

03.07.2016, 00:08

Призову трійку на змаганнях з богатирського багатоборства (стронгмен) серед аматорів, які відбулися 2.07.16 на площі Філармонії у Чернівцях за підтримки громадської організації «Самопоміч», утворили Євген Корчун (Вінниця), Олександр Кочергін (Чернівці) та Назар Федунишин (Львів).

160702-strongman-Chernivtsi-Raylyan-sportbuk.com (1)-Orgonovsky

Проте у центрі уваги був, звісно, зірковий стронгмен – володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк, який був співорганізатором заходу і традиційно розважав публіку своїми дотепними жартами. Крім цього, під час і після змагань Василь терпляче сфотографувався зі всіма охочими. Причому селфі з собою на телефони шанувальників він робив, як правило, сам – як майстер цієї справи:) Фотографувались шанувальники богатирського багатоборства і з керівником обласного осередку Федерації стронгмену України Андрієм Бурштиним, який має в активі досягнення на національній арені.  

Нагадаємо, що свого часу з подібних аматорських змагань з богатирського багатоборства, які організовував Василь Вірастюк, розпочав сходження до висот стронгмену і «Найсильніша людина України» і переможець та призер різноманітних представницьких міжнародних змагань Костянтин Ільїн з Чернівців. Тож цілком ймовірно, що в недалекому майбутньому героїв звітних чернівецьких аматорських «баталій» ми побачимо вже на професійних п’єдесталах, чого їм і бажаємо!

Серед зіркових гостей заходу, звісно, був і чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко, який очолює обласне відділення НОК України, профільну комісію обласної ради та депутатську фракцію «Самопоміч». З Василем Вірастюком вони дружать ще з часів, коли майбутній богатир успішно займався легкою атлетикою (штовхання ядра).

Богатирське багатоборство серед аматорів, Чернівці, 2.07.2016 р.

1 Євген Корчун (Вінниця) – 54 («Арм» – 30,67 сек., 6 м; LogLift – 8 р., 1 м, Ферм. – 43,35, 1 м; Таєр Фліп – 21,63, 1 м; Тяга – 5 р., 2 м; Йок – 9,22, 1 м).

2 Олександр Кочергін (Чернівці) – 52,5

3 Назар Федунишин (Львів) – 45,5

4 Вадим Шпак (Львів) – 38,5

5 Роман Стеців (Львів) – 37

6 Андрій Ориджук (Снятин, Івано-Франківська обл.) – 27,5

7 Павло Добрий (Вінниця) – 25

8 Стефан Пелех (Львів) – 24

9 Роман Шевченко (Київ) – 21

10 Сергій Алба (Чернівці) – 3

Керівник міської організації Об’єднання Самопоміч Віктор Гищук публічно подякував за чудову організацію заходу Наталії Райлян (голова громадської організації «Самопоміч») та Ярославу Цуркану.

Партнером змагань був готель "Буковина"  (Андрій Брязкало), який добряче «наробив галасу» в інтернеті завдяки відеоарвженням Василя Вірастюка з іменного номера Іво Бобула.  

SportBuk.com

1