Віп-агітатор Нестор Шуфрич не пожалкував відпустки заради агітації за Артема Семенюка (додано фото)

Віп-агітатор Нестор Шуфрич не пожалкував відпустки заради агітації за Артема Семенюка (додано фото)

07.09.2012, 21:30

5 та 6 вересня у районах Чернівецької області, які відносяться до 204 виборчого округу перебував заступник голови Ради національної безпеки і оборони України та кандидат в народні депутати за № 27 в списку Партії регіонів Нестор Шуфрич. Він проводив активну агітацію за Партію регіонів та кандидата від цієї партії по 204 виборчому округу Артема Семенюка. На заходах, які відбувалися в Кельменцях та Хотині 06 вересня, був присутній спостерігач ОПОРИ, який зафіксував основні події на фото та відео.

06 вересня Нестор Шуфрич та Артем Семенюк провели агітаційні заходи в Кельменцях та в Хотині. У Кельменцях захід відбувався приблизно з 9.40 до 11.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Кельменецької РДА Микола Довгань (http://youtu.be/rX92mffEAQc). У Хотині захід відбувався приблизно з 12.00 до 13.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Хотинської РДА Юрій Юзва (http://youtu.be/Dd40rzPFbkU). Голови РДА представляли кандидатів від Партії регіонів присутнім в залі та запрошували їх до агітаційних виступів. ОПОРА подала інформаційні запити з проханням повідомити, чи перебували Голови РДА 06 вересня у відпустці.

Про зустрічі з Нестором Шуфричем та Артемом Семенюком неможливо було дізнатись з оголошень чи із повідомлень в ЗМІ. Проте, зали, де відбувались ці зустрічі, і в Кельменцях (Народний будинок народної творчості та дозвілля, адреса: смт. Кельменці, пл. Центральна, 12), і в Хотині (Будинок школяра, адреса: м. Хотин, вул. Незалежності, 42) були майже повністю заповнені переважно працівниками бюджетної сфери. Із достовірних, проте, анонімних джерел, представнику ОПОРИ стало відомо, що окремим установам бюджетної сфери був виставлений план з певної кількості їх працівників, які мали бути присутніми на цих агітаційних заходах. Також на відео зафіксовано факт, коли серед присутніх у залі в Кельменцях особа жіночої статті по списку шукала відсутнього в залі сільського голову села Комарів (http://youtu.be/eOAaWqU9FrE). Окрім цього кандидати в депутати в своїх виступах впевнено зазначали, що в залі присутні педагоги, представники органів влади та лікарі.

За словами голови Кельменецької РДА Миколи Довганя Нестор Шуфрич перебував 06 вересня в Чернівецькій області з робочим візитом. Проте, ОПОРА подала інформаційний запит до Апарату РНБОУ і отримала оперативну відповідь (оригінал в додатку), в якій зазначається наступне:

«У відповідь на Ваш запит щодо відпустки заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Шуфрича Н. І. повідомляємо, що відповідно до розпорядження Секретаря РНБО України від 8 серпня 2012 року № 366/2012-К та згідно з частиною 1 статті 76 Закону України «Про вибори народних депутатів України» Шуфрич Н. І. перебуває в неоплачуваній відпустці з 8 серпня до 26 жовтня 2012 року».

Посилання та короткий опис зафіксованого відео:

http://youtu.be/rX92mffEAQc Кельменці. Нестор Шуфрич закликав присутніх голосувати за Партію регіонів та Артема Семенюка. Кандидатів в депутати супроводжував голова Кельменецької РДА Микола Довгань.

http://youtu.be/-BMDlLqIuX4 Кельменці. Нестор Шуфрич критикує опозицію.

http://youtu.be/8Il7W4JE2tA Кельменці. Виступ Артема Семенюка.

http://youtu.be/8OQT-Z3wdhk Хотин. Нестор Шуфрич агітує за Партію регіонів та Артема Семенюка.

http://youtu.be/FjOod-vMrCg Кельменці, Хотин. Нестор Шуфрич критикує опонента Артема Семенюка - Леоніда Каденюка (самовисуванець в 204 окрузі).

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.

1 - Артем Семенюк (зліва), Голова Кельменецької РДА Микола Довгань (справа), Голова Кельменецької районної ради Дмитро Власов (посередині). Кельменці


2 - Нестор Шуфрич. Кельменці


3 - Нестор Шуфрич. Хотин


4 - Нестор Шуфрич, зала Будинку школяра (вул. Незалежності, 42). Хотин

1