Вільну економічну зону в Карпатському регіоні пропонують відкрити нардепи

Вільну економічну зону в Карпатському регіоні пропонують відкрити нардепи

04.10.2017, 12:19

Народний депутат України Іван Рибак про роботу у парламенті розповів у програмі "Суть Речей" на Радіо 10. 

Людмила Григорчук: Що вдалося зробити за час роботи в парламенті в різних галузях?

Іван Рибак: Коли я  йшов на вибори у 2012 році, то ми навіть у вашій студії говорили, що дуже багато бруду ллється, не знали люди, звідки я взявся. Але тепер, коли я приїжджаю на свій округ, зустрічаюся з людьми, з якими я спілкувався у 2012, у 2014 році, то мені не соромно їм дивитися в очі. Ми багато чого зробили у плані покращення інфраструктури наших 4-х районів, ми дуже багато зробили для покращення матеріально-технічної бази наших навчальних закладів. Це питання енергозбереження у школах, садках, крім того багато зроблено у культурній галузі, підтримка культурних колективів, організація фестивалів. Це дрібниці. Але про головну функцію народного депутата, не завгоспа, бо багато людей сприймають нардепа як завгоспа, я приїхав у село, а мені кажуть, у нас дороги нема, через два тижні має бути дорога. Якщо цього нема, значить я нічого не роблю.

Ми зробили багато серйозних кроків на державному рівні, які дали можливість розвиватися українській інфраструктурі, українській економіці. Може хто скаже, що цього не видно, але на моєму рахунку більше ста законопроектів. Частина з них прийняті як чинні закони, багато їх розглянуті в першому читанні, готуються до другого. Я в основному працював за своєю спеціалізацією, я є головою підкомітету з питання екологічної політики і в цій галузі найбільше працював. Це мій основний функціонал у парламенті. Але я працював і над законопроектами, які покращують життя наших горян, це зміни до закону про статус гірських населених пунктів, в частині створення високогірних населених пунктів, питання покращення матеріально-технічної бази, знову ж таки в соціально-культурній сфері Карпатського регіону.

Зараз ми зареєстрували з моїми колегами з декількох фракцій законопроект про вільну економічну зону в Карпатському регіоні. Це означає пріоритетний розвиток бізнесу в Карпатському регіоні. І це не щось таке, давайте писанки красити, вівчарством займатися і ліжникарством. Це розвиток дійсно деревопереробної галузі, під цей закон ми зареєстрували закон, який дає можливість ввозити без мита деревообробне обладнання на територію України, лісозаготівельне обладнання без мита. Без додаткових акцизів і податків. Це серйозні інфраструктурні законопроекти.

Я вхожу в міжфракційне депутатське об’єднання Буковина, яке на своєму рахунку має теж низку позитивних законодавчих ініціатив, і той же експеримент дорожній, як його прийнято називати, був прийнятий за нашим поданням Президенту України, а він підтримав Чернівецьку область і включив у цей експеримент. Тепер ми маємо по центральних дорогах на 50% вирішене питання з капітальним ремонтом наших доріг.

Ми маємо на сьогодні прийнятий закон про дорожній фонди і він запрацює з 1 січня 2018 року і дякуючи цьому закону, Чернівецька область отримає 206 мільйонів гривень гарантованих і в разі перевиконання певних показників, будуть додаткові кошти у 2018 році.

Ми маємо серйозні напрацювання саме в законі про освіту. Ми долучилися всі до другого читання і в підготовці цього законопроекту і в обговоренні. Двічі його розглядали і після того, коли його відправили на доопрацювання, ми дуже багато працювали на місцях. І саме цим законом, ви побачите, піде розвиток освітньої галузі. Цей закон передбачає серйозне фінансове забезпечення норм: і підвищення заробітної плати вчителів і достатньо серйозне покращення матеріально-технічної бази. Це ті позитиви, про які коротко можна сказати.

Світлина від BukNews.

Ще можна говорити про те, що протягом моєї роботи в комітеті останні 3 роки, ми затвердили єдину можливу завершену реформу в Україні, це реформу водного господарства в Україні, ми перейшли на басейновий принцип, ми створили податкову систему, яка передбачає накопичення фондів по водному господарству, за сплату водокористування. Ми впорядкували саме галузь водного господарства. За цим піде реформа екологічної інспекції, потім реформа у лісовій галузі, до якої я долучаюся активно. Наймасштабніший проект нам вдалося створити – насування арки на 4 енергоблок ЧАЕС. Це було зроблено, бо це найбільший, наймасштабніший об’єкт, після Ейфелової вежі, європейці допомогли його збудувати. Дуже багато позитиву є, але, на жаль, засоби масової інформації, чомусь не висвітлюють позитивні речі. Люди хочуть напевно чути про щось погане. Є позитивні речі, про які варто говорити.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Пиз.......бол і злодій.

avatar

Француз

04 жовтня 2017 12:44