Віктор Сахнюк: 'Держлісгоспи Буковини забезпечують ефективне використання деревини'

Віктор Сахнюк: "Держлісгоспи Буковини забезпечують ефективне використання деревини"

05.01.2018, 13:37

Планові показники із заготівлі фансировини виконано на 127%.

 Державні лісогосподарські підприємства, що входять в сферу управління Чернівецького ОУЛМГ, за результатами 11 місяців 2017 року виконали на 100% сортиментний план з заготовленого обсягу лісоматеріалів.

За вказаний період з рубок головного користування заготовлено 396,5 тис кубометрів деревини (всього з усіх видів рубок – 579,6 тис м куб).

«Збільшення виходу ділових сортиментів (половника, фансировини, будівельного лісу, балансів) забезпечили державні підприємства Сторожинецький лісгосп, Хотинський лісгосп, Путилський лісгосп за рахунок раціонального розкряжування матеріалів лісозаготівлі», – зазначив завідувач сектору технічної політики та використання лісових ресурсів ЧОУЛМГ Олександр МОСКАЛЮК.   

Суттєве перевиконання сортиментного плану досягнуто за найціннішими лісоматеріалами. Зокрема, по фансировині бука – 127%  (при плані заготівлі 1006 м куб заготовлено 1384 м куб фансировини). А також по пиловнику бука (при плані 17 219 м куб заготовлено 18 544 м куб пиловника) та по половнику хвої (перевиконання запланованих показників становить 1 240 м куб).

«Наше завдання – забезпечити максимально ефективне і раціональне використання лісових ресурсів, наданих нашим підприємствам у постійне користування. Наведені цифри свідчать, що держлісгоспи області з ним справляються, - зазначає в. о. начальника Чернівецького ОУЛМГ Віктор САХНЮК. – Для збереження цієї позитивної тенденції обласне управління лісового господарства запропонувало держлісгоспам передбачити в колективних договорах-2018 преміювання працівників, задіяних на лісозаготівельних та нижньоскладських роботах, а також керівників лісогосподарських підприємств за раціональну розробку лісопродукції та підвищення виходу високоякісних сортиментів».

«Виконання і перевиконання сортиментних планів дозволяє постійним лісокористувачам постачати на внутрішній ринок деревообробним підприємствам якісну сировину, що користується значним попитом, збільшувати надходження для виконання планів з відтворення лісів та модернізації виробництва, а також суттєво збільшувати сплату податків до усіх видів бюджетів», - наголосив Віктор САХНЮК.

Зазначимо, що за 11 місяців 2017 року держлісгоспи Буковини спрямували до зведеного бюджету країни 162,9 млн грн податків та обов’язкових платежів, що становить 148% до планового завдання. Та ще 49 млн грн соціального внеску.

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

1