Військовозобов'язаних буковинців віком до 60 років запрошують до лав Територіальної оборони Буковини

Військовозобов'язаних буковинців віком до 60 років запрошують до лав Територіальної оборони Буковини

14.01.2021, 14:37

Територіальна оборона Буковини запрошує долучатись до лав резервістів

        На підрозділи територіальної оборони покладені важливі завдання по зміцненню обороноздатності країни та захисту свого краю. Серед них – охорона та оборона важливих об’єктів та комунікацій, забезпечення умов для функціонування органів місцевої влади, боротьба з незаконними збройними формуваннями та підтримання режиму воєнного часу.

        Формуються бригада та батальйони територіальної оборони за рахунок військовозобов'язаних віком до 60 років, які приписані до них, або уклали контракт на службу в резерві. Такий контракт можуть укласти військовозобов’язані та особи, які не служили в армії, але мають військові спеціальності. Це дає можливість бути залученим до виконання військового обов’язку та при цьому не відволікатись від звичної професійної діяльності. 

       Буковинцям, які укладають контракт з бригадою територіальної оборони, важливо знати, що в разі оголошення воєнного стану, або мобілізації, вони будуть призвані саме у свій підрозділ на визначену посаду та виконуватимуть обов’язки виключно в межах області.

       Для підтримання військових навичок кілька разів на рік резервісти залучаються для участі в одноденних вишколах та в навчальних зборах тривалістю від 7 до 20 днів.  Протягом цього часу за ними зберігається посада й заробіток за місцем постійної роботи, надається повне речове, продовольче та медичне забезпечення, виплачуються добові. Безробітні отримують мінімальну зарплатню. 

        Резервістам, які є працевлаштованими, окрім збереженої заробітної плати, одразу після проведення навчальних зборів виплачують до 4540 гривень (залежно від звання), безробітнім – 2270 гривень. Наприкінці кожного року за успішне виконання завдань передбачене одноразове заохочення в сумі до 3100 гривень (залежно від звання). 

       Контракт у військовому резерві передбачає ряд переваг, серед яких - можливістьпросуватися по службі, отримувати чергові військові звання,підвищувати кваліфікацію та здобувати нову військово-облікову спеціальність. 

        Бажаючим укласти контракт в резерві слід звернутись до Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовий комісаріат) за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 32, або в районні ТЦК та СП.         

 

Прес-служба Чернівецького ТЦК та СП

 

1