'Військовослужбовця, який помер 20 травня, батьки поховали, нікого не повідомивши', - військовий комісар Чернівців

"Військовослужбовця, який помер 20 травня, батьки поховали, нікого не повідомивши", - військовий комісар Чернівців

24.05.2016, 15:18

Те, що написали у деяких ЗМІ про військовослужбовця із Чернівців, не відповідає дійсності. Йдеться про Цапенка Юрія Вікторовича, який був призваний під час мобілізації у березні 2015 року до Старичів На Львівщині. А проходив службу в Яворові (Львівщина) у 24-ій окремій механізованій бригаді. Днями мав звільнятися. 

Про це під час брифінгу 24 травня розповів журналістам Чернівецький військовий комісар Юрій В’ЮН:

- Скажу відверто, мені дуже прикро, що деякі ЗМІ підтримали ту неправдиву інформацію, - зазначив Юрій В’ЮН. - Я не хочу розголошувати інформацію про цього військовослужбовця з поваги до його родини. Для сім’ї це велике горе, тому навіть не хочу це коментувати. Але те, що було висвітлено у ЗМІ, не відповідає дійсності, там ситуація зовсім інша. Так, він справді був призваний за мобілізацією до військової частини і справді помер. Але подальший розвиток подій був зовсім не такий, наголошено у статті. Батьки його поховали, нічого не сказавши. Я про це дізнався вже після того, як його поховали. Якби батьки сповістили про це, то, хоча ситуація була неординарна, але на похованні сто відсотків був би представник військкомату. Батьки не хотіли ці питання розголошувати. Коли поліція почала розслідувати цю справу, у них не було даних про те, що це військовослужбовець, тому вони нам і не доповіли про це. 

- Можливо, це якийсь піар – привернути до себе увагу, - провадить військовий комісар. - Але мені образливо, що в тій інформації було конкретно згадано про Чернівецький міський військкомат та про міського голову. Мовляв, немає лиця ні у мера, ні у військкомату, їм все одно. Але це не так. Усі наші герої, які віддали своє життя за нашу незалежність, поховані на кладовищі на Центральній Алеї. Ми про них пам’ятаємо і всі пільги від держави організовуємо, завжди йдемо з їхньою родиною на контакт. 

- 23 травня, у мене був брат похованого, приніс свідоцтво про смерть, ми поспілкувалися, - каже Ю. В’юн. - Він розповів, що під час поховання були люди у формі, представилися як волонтерська організація і почали його вчити, як проводити поховання. 

Нагадаємо, днями у соцмережі волонтер Надія Пержан на сторінці ГО “Чернівецьке обласне об’єднання учасників, ветеранів, інвалідів АТО” написала: “Сьогодні, 20.05.2016 р., на кладовищі у м. Чернівцях поховали ще одного Героя, який захищав нашу Батьківщину – Цапенка Юрія Вікторовича, 1981 р.н. Поховали без належної уваги та шани, на краю кладовища. Куди дивиться Чернівецький міський військкомат? Чи для вас важливо тільки відправити на війну, а далі, всі військовослужбовці – “відпрацьований матеріал”?! Навіщо у м. Чернівцям такий мер Олексій Каспрук, який, на даному прикладі яскраво продемонстрував своє відношення до учасників антитерористичної операції та їх сімей?! Ганьба вам та нема прощення за таку кричущу байдужість! Вічна пам’ять Герою! Герої не вмирають!”, – йдеться у дописі. Згодом цей допис поширили інші ЗМІ, попередньо не звернувшись за коментарем до військкомату, щоби підтвердити чи спростувати цю інформацію.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ці громадські організації займаються політикою! Могли би самі повідомити владу про поховання , а не писати гнівні пости в фейсбуці! так було б по людяному!

avatar

андрій учасник АТО

24 травня 2016 13:43