Військовослужбовці цікавляться, що депутат Бешлей залишив солдатам замість вилучених бронежилетів (ОНОВЛЕНО)

Військовослужбовці цікавляться, що депутат Бешлей залишив солдатам замість вилучених бронежилетів (ОНОВЛЕНО)

08.12.2014, 12:46

Зокрема, в коментарі на ФБ про це написав старший лейтенант Олександр Ткачук: "Перед тим як забирати їх (ці броники - хоч якийсь захист, правда вони не були такими, як мають бути) ви придумали, що одразу дати натомість? Тепер у хлопців просто голі спини і груди. Всі дуже хитрі я бачу. Як такі хитрі, то  треба було одразу привезти нові, хороші, а погані забрати. О, тоді це був би потужний піар-хід, ну, і зрештою, потужна робота, якою може похвалитися депутат. Тоді точно було б до чого і до кого апелювати. Мені от цікаво, чи хитрі люди поїхали б вилучати броню, якщо б раптом наш батальйон стояв десь, не дай Боже, в районі активних бойових дій. З яким би тоді торжеством справедливості їхали хитрі люди під обстріли і я хотів би бачити, як  вони забирали б у хлопців і щоб вони їм казали би. Ну-ну...  Не можу зрозуміти, хто аферисти: депутатський корпус, який не захотів виділити кошти і купити нові бронежилети, чи аферисти, котрі підставили міську раду і всунули?:) Чи ті й ті?"

Член депутатської комісії з питань цих бронежилетів Олег Громадський пояснив, що "вилучали не депутати, а правоохоронці. А Бешлей саме так і пропонував зробити депутатському корпусу: виділити кошти, закупити нові бронежилети, обмімяти на цей брак, що всунули аферисти, цим самим підставивши міську раду. Не пройшло.  Але нехай Бешлей сам прокоментує. Думаю, що правоохоронці розберуться в цьому. Не хочеться вірити, що в міській раді є покидьки, які більше цінують гроші, ніж життя наших хлопців".

Нагадаємо, вилучення бронежилетів, які були закуплені за кошти МТК «Калинівський ринок», проводиться правоохоронцями за постановою суду. Тимчасова контрольна комісія, створена на останній сесії міської ради, делегувала секретаря міської ради Ярослава Кушнірика та депутата міської ради Володимира Бешлея у місце дислокації бійців колишнього 8-го територіального батальйону в Запорізькій області з метою надання сприяння представникам правоохоронних органів у вилученні бронежилетів, як речових доказів у кримінальній справі.

 Депутат Володимир Бешлей вже встиг повідомити у ФБ: "Їду до наших! Перед солдатом маю должок! Всім гарного настрою на вихідні... Мерські броніки-топіки повертаються до Чернівців. Мародери віддайте громаді вкрадені 336 тисяч гривень! Бійцям потрібні справжні 65 бронежилетів!!!"

За пропозицією правоохоронців хід вилучення бронежилетів висвітлювали журналісти чернівецьких телекомпаній, які 6 грудня відбули у Запорізьку область разом з правоохоронцями та представниками тимчасової контрольної комісії міської ради. Транспортне забезпечення відрядження здійснювалося за рахунок коштів міської ради.

Відреагувавши на це повідомлення, ми попросили Володимира Бешлея, як ініціатора «розборок» навколо скандальної партії бронежилетів, продовжити тему названого інформаційного посту. Виявилось, що він перебуває в дорозі якраз з тими неякісними бронежилетами, проте погодився в телефонному режимі відповісти на декілька запитань fakty.cv.ua:

Так, ви вірно зрозуміли, що ми їздили забирати ті сумнозвісні бронежилети. У мене в машині 8 штук. З бази забрали 23, решта ще співробітники УБОЗ по блок-постах забирають.

На фото видно, що проблемні бронежилети «удосконалювали»…

Картина печальна… На фото це не дуже добре видно. Бійці одягали на пластину шланг, обмотавши її скотчем, щоби не обривались ті чохли. Бо бляха та невідомого походження, неякісна. Але основна причина, що чохли повинні бути міцними з ківлару. Вона служить для того, щоби осколки затримувались, коли куля потрапляє в пластину (вона розлітається, і ті осколки страшніші бувають, ніж сама куля, бо можуть влучити в пах, шию і т.д.). А фактично чохли пошиті з звичайної тканини.

Прикро, що ми вилучали ці бронежилети за рішенням суду (є 2 кримінальні справи – проти постачальника і чиновників міської ради). А мали би це зробити самі, без судів, оперативно…

Хто ще їхав за бронежилетами?

Співробітники УБОЗ, ми з секретарем міської ради Ярославом Кушніриком та знімальні групи з телеканалів ТВА, «Чернівецький промінь» та Володимир Тимофійчук з телеканалу «2+2» (програма «Люстратор»). Для цієї поїздки міська рада виділила бусік «Vito».

На сесії, за моєю ініціативою, була утворена тимчасова комісія. Взагалі я пропонував взяти гроші з «Калинівського ринку» і придбати якісні бронежилети, щоби одразу замінити цю скандальну партію. Бо ж наші бійці мають бути захищені. Комісію створили, а бронежилети не придбали, на жаль… Дивує позиція Олексія Каспрука, його заступників, деяких волонтерів, які розказують, що нічого не треба міняти – кажуть, що наші бійці не знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій, а коли їх туди направляють, мовляв, дають кращі бронежилети. Тепер Кушнірик почув позицію бійців. Вони сказали все, що думають з цього приводу.

Нас запросили їхати зі співробітниками УБОЗ за бронежилетами, щоби забезпечити прозорість. І пресу залучили.

Там довелося якось «виправдовуватися» за цю історію з бронежилетами?

Ярослав Денисович (Кушнірик – прим. авт.) пееред військовими сказав, що грошей у нас немає. І запитав, мовляв. Чого вам більше треба – бронежилетів чи валенків. Вони сказали, що валенків. Я запитую: а бронежилети міняти не потрібно? Кажуть: звісно, потрібно. Трагедія полягає в тому, що у нас ніби не приділяють значення тому, чи треба замінити бронежилети. Ніби наші військові знаходяться не в зоні АТО. Але вони в зоні ризику, в районі Бердянську. У разі агресії, тобто якщо росіяни підуть в бік Криму, наші земляки перші потрапляють під удар. Наразі без якісних бронежилетів, які мали їм придбати. І це наслідок дій керівництва міської ради, точніше бездіяльності…

Яка подальша доля цих бронежилетів?

Вилучені будуть направлені на експертизу. По 10-ти бронежилетах, які поставив Демчучен, є висновки експертизи, що вони не відповідають вказаному класу захисту. І що документи підроблені. Сертифікат з інтернету скачений і т.п. Куплені вони по 5170 грн., хоча реальна вартість нормального бронежилета десь 4000 грн. Деталі цієї справи широко відомі, не буду повторюватися.

Але справа все-таки рухається в позитивний бік…

Задача номер один зараз – забезпечити якісними бронежилетами наших хлопців. Ну, і важливо, звісно, повернути гроші, ті 336 тисяч грн. Але Ми не всі вилучили. Частина хлопців поїхали в них в зону АТО. Точну кількість не знаю (це співробітники УБОЗ скажуть). Можливо, Міноборони замінило їм на нормальні. Сподіваюсь. Хоча не факт. В міській раді ніби спокійно на ці теми спілкуються. Але не все так добре. Бо хлопці знаходяться в зоні ризику, і це треба усвідомлювати.

Військові в курсі «пристрастей» навколо цих бронежилетів?

Вони все це знають. Їх дивує, що обіцяли впродовж 10-ти днів замінити неякісні бронежилети, а минуло вже пів року. Їх вже більше навіть не ціна цікавить, а результат. Тобто щоби у них були нормальні бронежилети. У них там 120 км по морю до Російської федерації. Кажуть, бачимо через бінокль позиції російських військових, «гради», важке озброєння… У нас тут акцентують увагу, що хлопці не в зоні АТО. Що як відправлять в зону військових дій, мовляв, дадуть їм бронежилети. Але вони і зараз реально в небезпеці. Хто сумнівається, нехай туди з’їздить і відчує ту атмосферу «спокою і безпеки».

Ви вже бували там раніше, так?

Так, пів року тому. Якраз везли допомогу і з’ясовували думку військових щодо тих бронежилетів. І тепер поїхав з правоохоронцями – в якості свідка вилучення бронежилетів.

Напевно, і туди їхали не з порожніми руками?

Так, заодно завезли з Кушніриком дещо. Як не банально, ми відвезли воду. Бо там проблема велика з водою. Завскладом сказав, що з іншими продуктами у них нормально, а ось вода в приморській території солена, тобто є проблеми з прісною водою. Тож ми з Кушніриком скинулись і повезли стільки води, скільки змогли взяти. До слова, придбали ми її в Мелітополі, бо з Чернівців везти не дуже є сенс.

Взагалі-то хотілось поїхати поміняти бронежилети на якісні, по-людські. Але… Маємо те, що маємо. Далі буде, як кажуть.

Записав Григорій ПАСАТ, fakty.cv.ua

Фото з сторінки Володимира Бешлея

1


КОМЕНТАРІ (7)

а чернівчан цікавить  що робить в георг палаці   кулявлобниі Бурбак каспрюююк  з ригом Артемкою Семенюком!!!!

чи мож відео з аудіо виставити для ознакомленія))))

(видалено адміном) І ПРОДАЖНІ! КОРУМПОВАНІ РИГО-КУЛЯВЛОБИ!!!!!

avatar

чернівчани

08 грудня 2014 11:42

Вранье! Бурбака в городе нет. И не могло быть.Вначале глаза протри, а потом пиши всякую пакость.

avatar

Зинаида

08 грудня 2014 12:26

Бешлей дестабилизирует обстановку в Черновцах, проплаченный высокопоставленными чиновниками.  

avatar

Черновцам

08 грудня 2014 12:44

Поверніть громаді незаконно отримані квартири та земельні ділянки. За ті гроші можна не одну сотню броників придбати.

avatar

Запроданцям

08 грудня 2014 12:59

(видалено адміном) ти а не Зінаїда!!!! кулявлобна (видалено адміном) Бурбаяела в місті вчора був і з ригом папієвским  Семенюком бухали та веселилися .

риги-кулявлобні пАбратІми, (видалено адміном)!!!!!!

avatar

до "зинаиди"

08 грудня 2014 14:08

З повагою до військовослужбовців, все ж, не варто їм з передової встрягати в ці розборки. Важко зрозуміти, що

1. За кошти громади поспіхом були придбані та відправлені невідповідного ступеню захисту бронижилети. Отже, обман. 

2. За приватні, власні кошти депутатів і т.д. можете відправляти, що хочете, а дурити від імені громади злочин помножений на всіх мешканців!

3. Нажаль, ст.л-т Ткачук є членом команди піарників під прапором тва, тому його пост є заангажованим і не може подаватися, як думка військовослужбовців.

4. Міська рада спільно з обл.радою повинні купити ВСІМ солдатам батальойну якісні бронижилети і негайно відправити. А потім собі розбирайтеся хто кого і коли надурив!

avatar

З повагою

08 грудня 2014 17:21

А Бешлей уже отсидел за ураденную квартиру или нет? Помнится Бешлей на заседании горсовета в одном таком бронике горло рвал, то ли за закупку, то ли еще за что-то. Короче совсем он меня запутал, то ли честный, то ли истеричный, то ли клон Забродского. Неудобно с броней вышло. Ну то у наших депутосов все так, хотели лучше, а получилось как всегда. Одна надежда на обычных людей, что надо найдут и привезут.

avatar

Алексей

08 грудня 2014 22:27