Утеплена школа та початок ремонту очисних споруд: від моменту створення Кострижівської ОТГ Максим Бурбак вже увосьме завітав до громади для вирішення проблем її мешканців

Утеплена школа та початок ремонту очисних споруд: від моменту створення Кострижівської ОТГ Максим Бурбак вже увосьме завітав до громади для вирішення проблем її мешканців

20.06.2019, 09:06

У середу, 19 червня, народний депутат України Максим Бурбак мав дуже продуктивну поїздку до Заставнівського району. Парламентар зустрівся з жителями Кострижівки та Звенячина, Кадубівців та Веренчанки.

- Разом з головою Кострижівської ОТГ оглянули відремонтовану й утеплену школу, яку не ремонтували чверть століття. Почув чимало слів подяки за старт оновлення очисних споруд завдяки допомозі Уряду, - каже народний депутат України Максим Бурбак.

- Приємно був вражений: жителі громади самі порахували, що від моменту створення ОТГ, я в їхньому селі побував уже вісім разів. Я завжди говорив: підтримував і підтримуватиму розвиток ОТГ. Це добре, коли є взаєморозуміння та співпраця з ініціативними людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Бурбаку аплодують і за що очорнюють одночасно?

- У Звенячині оглянув роботи зі збереження енергоефективності у місцевій школі, що нам вдалося досягнути спільними зусиллями та за допомогою фінансової підтримки Кабміну. Щоправда, в цьому селі існує проблема у дитячому садку. У 2016 році, ще до моменту створення ОТГ, на нього виділили немалу суму — понад півмільйона гривень. Не враховуючи відсутність проектно-кошторисної документації і що розташування дитсадка не відповідає стандартам, бо він знаходиться у промисловій зоні, поблизу ферми. Жителі попросили мене розібратися в ситуації. Звернуся до правоохоронних органів розслідувати цю схему. 

- Знову є проблеми з газовиками. У Кадубівцях 80-річна пенсіонерка всю зиму економила на газі, щоб отримати монетизацію субсидії. А потім виявилося, що у неї заборгованість, яка майже дорівнює сумі субсидії! Обов’язково буду реагувати на цю ситуацію, бо вважаю, що газові монополісти Фірташа не мають наживатися на українцях.

- З мешканцями Веренчанки поговорили і про злободенні речі: зокрема, питання про виплату «чорнобильських» коштів, які чомусь доходять не до всіх представників цієї пільгової категорії населення. Будемо розбиратись з цією ситуацією.

- Крок за кроком продовжуємо розбудовувати Заставнівщину, 204 округ, Чернівецьку область та Україну загалом!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Бурбак з тих, хто дає людям вудку

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Yurii Chornei.

1