Відомий український журналіст представив фільм про Томос для України (+ВІДЕО)

Відомий український журналіст представив фільм про Томос для України (+ВІДЕО)

10.01.2019, 19:56

Українцям представили новий фільм документаліста Леоніда Канфера про шлях до Томосу. У стрічці розповідається, як наша країна здобувала автокефалію, події коментують особи, безпосередньо причетні до історичного рішення для України.

Леонід Канфер – журналіст, режисер, викладач. Народився в Мінську, працював на телеканалах Білорусії, Росії, Німеччини, Ізраїлю та України. Нагороджений премією ТЕФІ, Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно.

Зараз він бореться з раком головного мозку. Він переніс складну операцію, але обстеження показали, що хвороба не відступила. Наприкінці грудня 2017-го в інтерв’ю журналіст розповів, що має в планах здійснити те, на що раніше навіть не наважувався,  і прожити наступний рік, як ціле життя. Фільм про Томос експерти вже називають однією з найсильніших робіт Леоніда Канфера.

Процес утворення незалежної автокефальної Православної Церкви України не був простим. Багато президентів у різні часи намагалися вирішити це питання, але вдалося - лише Петру Порошенку.

Без сумніву, отриманий Томос є одним з найважливіших елементів української держави. Наші віряни заслужили мати свою патріотичну, незалежну Церкву, яка так необхідна тепер, коли ми відбиваємо російську агресію.

 

1