Відкритий Михайлішиним «під вибори» новий корпус дитячої лікарні досі не працює

Відкритий Михайлішиним «під вибори» новий корпус дитячої лікарні досі не працює

28.11.2012, 20:50

Прогнози стосовно того, що новий хірургічний корпус міської дитячої лікарні на вулиці Буковинській у Чернівцях, прийматиме дітей вже на початку листопада, виявились занадто оптимістичними. Перехід до нового приміщення може затягнутись ще на 60 днів.

Під час відкриття, яке організували поспіхом 26 жовтня 2012 року, головний лікар закладу Сергій Сторожук запевнив, що вони готові приймати маленьких пацієнтів хоч завтра і назвав день відкриття лікарні видатним. «Нарешті здали будівельну частину нового хірургічного корпусу, який споруджували шість років», – сказав Сторожук.

Сьогодні ж Molbuk повідомив, що дитяча лікарня у Чернівцях не працює через бюрократичну тяганину.

Хірургічний корпусу дитячої лікарні у Чернівцях досі не працює. Хоча його відкрили ще чотири тижні тому і обіцяли приймати пацієнтів за два тижні.

-‎ ‏Ми лише урочисто здали будівельну частину хірургічного корпусу, – пояснює кореспонденту molbuk.ua головний лікар міської дитячої лікарні Сергій Сторожук.

– А щоби почати працювати, потрібно оформити документацію. На те, щоби перейти до нового приміщення маємо 60 днів.

Сергій Миколайович показує, що мають доробити у новому корпусі. Відчиняють один з кабінетів реанімації. Тут все закладено обладнанням, яке ще не розпоковане, і це лише для реанімації.

-‎ ‏А тепер чекаємо на інженера-метролога, який поставить обладнання на облік, – пояснює Сергій Миколайович. – Це бюрократія, але інакше неможливо. Тут роботи ще на тиждень-півтора.

У всіх кабінетах вже встановлено сантехніку, є і холодна, і гаряча вода. Батареї теж теплі. Палати реанімації досить велика розрахована на двох – маму та дитину. Тут вже стоять два ліжка – дитяче і доросле. Окремо в палаті – туалет та душ.

Лікарі показують операційні, в яких вже облаштовані операційні столи. “Все готове до роботи”, – констатує Сергій Миколайович.

-‎ ‏Реально нам переїхати до 10-12 грудня, але я би хотів раніше, – зізнається головний лікар. – Тим часом у старому корпусі поступово у різних відділеннях робитимуть санітарно-гігієнічний ремонт.

Перерізаючи стрічку на честь відкриття, недоукомплектованої медичним обладнанням та меблям лікарні, тоді ще кандидат у депутати ВРУ від Партії регіонів, секретар міської ради Віталій Михайлішин натякнув, що лікарні треба купити й гелікоптер. Проте, на сьогодні, маленьким чернівчанам, яких спіткала хвороба, буде достатньо, якщо вона просто почне приймати пацієнтів.

Фото з сайту міської ради

Джерело: http://micto.cz/2012/11/28/novyj-hirurhichnyj-korpus-miskoji-dytyachoji-likarni-vidkrytyj-pid-vybory-myhajlishynym-dosi-ne-pratsyuje/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Михайлішин не натякав. За нього це казали журналісти, звертаюичьс до секретаря, а він відмовчувався у відповідь. що однак не перешкодило ЇМ видати бажане за дійсне. Маніпулятори

avatar

Свідок відкриття лікарні

28 листопада 2012 17:08

Мовчання - знак згоди. Бо йому було вигідно, щоб так думали перед голосуванням. Державні мужі не мовчать, коли їх питають нісенітниці.

avatar

Свідку

28 листопада 2012 17:51