Відкрито офіційний веб-сайт дослідницької групи «Politosophia»

Відкрито офіційний веб-сайт дослідницької групи «Politosophia»

11.10.2011, 21:23

6 жовтня відкрито офіційний веб-сайт міждисциплінарної дослідницької групи «Politosophia» politosophia.org. Ресурс функціонує в beta-версії.

Про проект

Міждисциплінарна дослідницька група «Politosophia» ініційована у травні 2010 р. як академічний проект, зосереджений на вивченні та широкій експлікації феномену консерватизму в суспільній та культурній сферах.

На сторінках веб-сайту «Politosophia» публікуються наукові матеріали (тезистатті, реферати, etc.) учасників ініціативної групи та колег спільноти, присвячені філософсько-політичному, релігійному та мистецькому контекстам інтегрального традиціоналізму (Рене Генон, Ананда Кумарасвамі, Юліус Евола, Тітус Буркхардт, Фрітьоф Шуон), пост-традиціоналізму (Юрій Мамлєєв, Гейдар Джемаль, Александр Дугін), класичної філософії (Георг Гегель, Фрідріх Шеллінг), романтизму (Ернст Гофман, Новаліс, Фрідріх Гьольдерлін), консерватизму (Жозеф де Местр, Доносо Кортес), Консервативної Революції (Освальд Шпенглер, Вернер Зомбарт, Ернст Нікіш, Ернст Юнгер, Фрідріх Юнгер, Карл Шмітт), українського націоналізму (Микола Міхновський, Дмитро Донцов, Микола Сціборський, Юрій Липа), руху «нових правих» (Ален де Бенуа, Гійом Фай, Жан Тіріар), суміжних напрямків в області мистецтва, філософії, психології і релігієзнавства (Езра Паунд, Кнут Гамсун, Олег Ольжич, Фрідріх Ніцше, Мартін Гайдеггер, Карл Юнг, Мірча Еліаде) та ін. До сфери зацікавлень групи входять також теологія, східні метафізики, антична та середньовічна філософія, як і ряд сучасних мистецько-філософських течій від експресіонізму до екзистенціалізму, в яких автори вбачають ті чи інші признаки реанімації архаїчного.

Проект не інституціоналізований і відкритий до гнучкої мережевої співпраці через долучення до бази ресурсу тематичних наукових текстів, медіа-матеріалів та участь в організаційних ініціативах (лекції, семінари, круглі столи тощо). Веб-сайт «Politosophia» не є ідеологічно, але виключно тематично мотивованим, у зв'язку з чим редакція вітає співпрацю з авторами як апологетично, так і критично налаштованими до предмету дискусії. Умовами долучення матеріалів до архіву «Politosophia» є всього три пункти:

1. Відповідність дописів і перекладів окресленій тематиці ресурсу;

2. Науковий характер матеріалів (тези з бібліографією або без обсягом до 10 тис. друкованих знаків, статті з бібліографією обсягом від 15 до 40 тис. друкованих знаків);

3. Персональна згода авторів на публікацію і збережання текстів в архіві сайту на постійній основі (також при бажанні - створення особистої сторінки з розміщенням відомостей про себе і списку наукових публікацій).

На шпальтах «Politosophia» публікуються матеріали як українською, так і іншими мовами. Найбільш оптимальною для редакції є робота з текстами, оформленими за стандартними академічними вимогами і надісланими у вигляді документів doc. За бажання авторів - вітається збереження оригінальних анотацій, ключових слів та бібліографічних відомостей про публікацію наданих матеріалів у наукових та ін. виданнях, їхні фото-копії для розміщення в якості додатків на веб-сайті.

Окрім наукових текстів, на ресурсі «Politosophia» розміщуються анонси актуальних академічних та культурних подій в Україні і за її межами, анотації найновіших тематичних видань, переклади первинних джерел. Дописувачі і читачі мають змогу вести дискусії і залишати авторизовані коментарі через профілі соціальної мережі «Facebook». За оголошеннями та анонсами «Politosophia» можна також слідкувати в офіційному блозі проекту в мережі «ВКурсі», відео- та аудіо-записи доступні на каналі «Vimeo» і в альбомі групи на сервісі «Sutros», усі оновлення проекту ретранслюються на сторінку «Politosophia» в мережі «Facebook».

Святослав Вишинський

координатор «Politosophia»



КОМЕНТАРІ (1)

"На шпальтах «Politosophia» публікуються матеріали як українською, так і іншими мовами" - а на івриті публікуються? Пропоную розмістити мемуари Аріка-Бульдозера (Шарона) :)

avatar

Менахем Бегин

13 жовтня 2011 17:58