Відео з місця ДТП на Руській в реєстраторі патрульної автівки не виявили – СБУ (ОНОВЛЕНО о 20.12)

Відео з місця ДТП на Руській в реєстраторі патрульної автівки не виявили – СБУ (ОНОВЛЕНО о 20.12)

25.09.2018, 14:23

На спільній прес-конференції Управління СБУ Буковини та обласної прокуратури щодо смертельної ДТП, яка сталася на вулиці Руській у Чернівцях 16 вересня, повідомили, що наразі проведено огляд відеореєстратора з машини поліцейських.

Зазначається, що будь-які відеозаписи на пристрої – відсутні. Відеореєстратор відправляють на спеціальні експертизи, після яких має бути відомо, чи записи були стерті вже після аварії і чи можливо в такому разі їх відновити.

Також на прес-конференції силовиків повідомили, що відсутні також і записи до моменту аварії з боді-камер патрульних, котрі перебували у автівці.

Правоохоронці пояснили, у чому проблема і чи вдасться відео побачити громадськості.

“Додатково провели огляд відеореєстратора з прокуратурою, експертами, свідками та понятими. Результат огляду відеореєстратора, там відсутні будь-які відеозаписи. Тому відправляємо відеореєстратор у незалежний інститут, щоби встановити істину. Чи були там відповідні записи, чи вони пошкоджені, чи вони стерті. І чи можливо їх взагалі відновити”, - зазначив заступник начальника управління Служби безпеки України у Чернівецькій області Юрій Хулмурзаєв. 

Заступник прокурора Чернівецької області Олег Пелепяк зазначив, що є інформація з інших джерел.

“Оглядом картки і самого відеореєстратора встановлено, що з наявних 32 гігабайтів камери зайнято всього десять мегабайт. У ході досудового розслідування вилучено відео з інших джерел, тобто зовнішніх камер відеоспостреження. Є зафіксований рух транспортного засобу і його зупинка. Чітко момент зіткнення з потерпілим немає”, - сказав Олег Пелепяк.

Правоохоронці розповіли, як вилучали відеореєстратор.

“На місці ДТП проводився огляд. Було встановлено, що відеореєстратора немає у транспортному засобі. Відеореєстратор з карткою був вилучений у працівниці поліції. Її одразу було допитано. Вона повідомила, що відеореєстратор вилучила з транспортного засобу після аварії. Оскільки, за її словами, почалося скупчення людей. І вони намагалися проникнути в автомобіль, заволодіти відеореєстратором. Поліцейська залишила його на збереження. Відеореєстратор вилучили у жінки при понятих”, - розповів Олег Пелепяк.

Також виявилося, що відсутнє відео з боді-камер патрульних поліцейський, які перебували у патрульній машині, що скоїла ДТП. 
СБУ отримали від патрульної поліції відповідні накази, яким чином регламентується діяльність відеореєстраторів. 

У СБУ зазначили, що з дозволу слідчого зможуть оприлюднити відео, якщо воно буде. Але повідомили, що експертизу з відеореєстратором проводять тривалий час. І це може тривати місяць чи більше.

СБУ звертається до очевидців, які можливо, мають відеозаписи з місця ДТП, з проханням надати їх для проведення розслідування.

Наразі вже допитано 13 свідків та призначено призначено 6 експертиз, зазначили в СБУ.

"На даний час у кримінальному провадженні опитано 13 свідків: працівників поліції і очевидців. Допитана сестра потерпілого. Призначено шість великих експертиз. Ще сьогодні-завтра допитають шістьох свідків. Оглянутий автомобіль по результатам огляду теж призначена експертиза”, - розповів заступник начальника управління Служби безпеки України у Чернівецькій області Юрій Хулмурзаєв.

Водночас у СБУ не змогли повідомити, чи був потрепілий у стані алкогольного сп’яніння. 

“Проведено судово-медичне розслідування. Встановлено, що чоловік помер раптово”, - зазначив заступник прокурора у Чернівецькій області Олег Пелепюк. 

Всі інші обставини щодо потерпілого правоохоронці пообіцяли оприлюднити, коли буде наданий висновок експерта.

Також невідомо, на якій швидкості рухався автомобіль патрульної поліції. Швидкість буде встановлена експертами. Для цього заплановане проведення слідчого експерименту шляхом відтворення обстановки на місці події у відповідний період доби. 

У СБУ заявили, що результати кожної експертизи оприлюднюватимуть громадськості.

Джерело: https://tva.ua/ та https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (5)

                 ЧТО И СЛЕДОВАЛО ДОКАЗАТЬ!!!

    Десятки (ессли не сотни!) раз при совершении правонарушений патрульными полицейскими (а также, преступниками!!!)  ЛИБО СЪЁМКА БОДИ-КАМЕРАМИ НЕ ВЕЛАСЬ, ЛИБО ПРОСТО "волшебным" образом СТИРАЛАСЬ. На письменные запросы следователей приходилы письменные циничные лживые ответы о том, что по техническим причинам запись не сохранилась...

    Смотрите мой комментарий под статьёй "У СБУ розкажуть про хід розслідування ДТП за участі поліцейських, в якому загинув пішохід"      24.09.2018, 15:17

 

      Хочу добавить, что все их и мои действия, полицейские, грубо нарушая свои должностные инструкции не фиксировали (не записывали!) на свои нагрудные камеры!!! 

    Таким образом, и сами патрульные, и их руководство ЦЕЛЕНАПРАВЛЕННО (!!!) УНИЧТОЖАЮТ ДОКАЗАТЕЛЬСТВА О СВОИХ ПРАВОНАРУШЕНИЯХ!!!

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

 

avatar

Правозащитник

25 вересня 2018 15:49

     Хочу добавить к своему предыдущему комментарию - 

   Сегодня в Управлении СБУ в Черновицкой области меня (правозащитника и журналиста) не пустили на брифинг по данной теме (ДТП на русской 16.09.18). Обоснование из уст самого Юрія Хулмурзаєва - за мои комментарии о беспределе прокуратуры, СБУ (в частности следственного отдела) и УПП в Черновицкой области! (смотрите мой комментарий ниже). Также не пустили и помощника Народного депутата и журналиста из районного СМИ – в связи с тем, что их не было в списке приглашённых (то есть, в списке марионеток власти).

               ВОТ ВАМ И СВОБОДА СЛОВА ПО БУКОВИНСКИ!!!...

Репост моего комментария на портале «БУКИНФО»: «Следователи в СБУ такие же непрофессионалы исполнители воли своих хозяев (своего руководства), как и в полиции, и в прокуратуре! У таких особей (следователей, прокуроров) НИ ГРАММА СОВЕСТИ В ДУШЕ!!!

      Кроме того, за последний год во все следственные органы Украины (включая СБУ) понабирали молодых "специалистов" с 4-х летним юридическим образованием сразу со студенческой скамьи (диплом бакалавра не считается полным высшим юридическим образованием)! Их там половина штатного рассписания! Они шагу не могут ступить без помощи старших и указки сверху. И учат их старшие не справедливости и объективноного расследования в полном соответствии буквы Закона (КПК, КУ, КК и других нормативных актов), а тому как правильно служить власти, затягивать досудебное расследование, протиправно закрывать уголовные производства и игнорировать потерпевших и за счёт выше указанного, приспосабливаться к реалиям, а не к законам!!!

     Профессоналы следователи и прокуроры канули в прошлые лета. Их просто увольняли по надуманным причинам, а немалая часть, увидев изнутри весь спектр беспредела не выдерживали и увольнялись сами.

     И я думаю, что всем понятно, что собой представляют патрульные полицейские, набранные за предыдущие два года (в подавляющем большинстве - сельские рагули!!!). Да уж какая тут "подготовка"  - ВСЕГО 2-3 МЕСЯЦА!!! "Із-за якихось недовчених тупорилих пластмасових дебілоїдів пішла з життя молода людина. І, як завжди, ніфіґа цим мудакам не буде! Останнім часом ця бидлота нагліє на очах, нікого за людей не мають!"

        Так что, гуляй преступность...»

       Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

25 вересня 2018 16:34

Товарищ Геков, почему вы прекратили уделять свое внимание одной из телерадиокомпаний, где проводили мы чудно проводили время и даже вызывали полицию? Неужели там теперь все так идеально и вас начали приглашать в эфир? Или быть может вам новые руководители угрожали, или чего хуже попросту заплатили?  Согласитесь Геннадий странно все это. Мы удивленны Геннадий. Но мы все еще в строю.

avatar

Товарищ

25 вересня 2018 20:37

    К комментатору под ником "Товарищ" - 

1. Я никому не являюсь "товарищем".

2. Если ВЫ ("Товарищ") со мной ходили в ТРК "БУКОВИНА", "где проводили чудно проводили время и даже вызывали полицию", то почему напрямую не позвонили мне и не задали те же вопросы, которые задаёте посредством комментариев?!... Почему ВЫ, в отличии от меня, скрываетесь под ником "Товарищ"?!... Моё мнение однозначное - Вы такой же бот-негодяй, работающий на своего хозяина (либо сам хозяин), который люто ненавидит меня за мою деятельность правозащитника.

3. Могу признать, что сегодняшние руководители суспільного каналу ТРК "БУКОВИНА" (и всех ТРК "суспільного" мовлення в Україні) ЯВЛЯЮТСЯ ПОЛНЫМИ МАРИОНЕТКАМИ СЕГОДНЯШНЕЙ ВЛАСТИ ВО ГЛАВЕ С ПОРОШЕНКО. Главной целью работы "общественного" вещания - ЗА СЧЁТ ГОСУДАРСТВЕННОГО ФИНАНСИРОВАНИЯ ОБЕСПЕЧИТЬ РЕКЛАМНУЮ КОМПАНИЮ ПОРОШЕНКО НА ПРЕЗИДЕНТСКИХ и ПАРЛАМЕНТСКИХ ВЫБОРАХ!!! 

    Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

25 вересня 2018 22:01

Геннадий, возьмите себя в руки. Как можно Вас ненавидеть. Мы же с Вами проводили чудно проводили время и даже вызывали полицию. Но чего же мы добились? В эфире Вас так и нет, Вас игнорят и имеют еще более изощренно. Тех, на борьбу с кем Вы нас поднимали, оказывается сменили ПОЛНЫЕ МАРИОНЕТКИ СЕГОДНЯШНЕЙ ВЛАСТИ. Наша борьба что, была напрасной или заказной ??? Мы удевленны Геннадий !!!

avatar

То есть мы теперь даже не товарищи

26 вересня 2018 00:09