Відео, на підставі якого суд засудив Михайлішина, спостерігачам передав невідомий

Відео, на підставі якого суд засудив Михайлішина, спостерігачам передав невідомий

07.09.2012, 21:02

Відео виступу Віталія Михайлішина під час щорічної конференції працівників педагогічних закладів міста 29 серпня 2012 року, під час якого він проводив незаконну агітацію за себе, ОПОРІ передали анонімні громадські активісти.

Відоме відео, на підставі якого Чернівецький окружний адміністративний суд 5 вересня 2012 року своєю постановою визнав протиправними дії кандидата в народні депутати України Віталія Михайлішина щодо здійснення передвиборної агітації, зробила не ОПОРА, - повідомив під час прес-конференції координатор виборчих програм мережі на Буковині Назар Тимощук. - Це якраз якравий приклад громадянської активності самих виборців, які вийшли на нас і передали це відео.

З початку активної фази компанії, нагадаємо, саме ОПОРА оприлюднила найрезонансніші приклади порушення деякими кандидатами в депутати  чи представниками влади виборчого законодавства. Після оприлюдненого ними відео з урочистого засідання у Літньому театрі, де кандидат у депутати Віталій Михайлішин агітував вчителів міста голосувати за себе, суд визнав її незаконною. Позов до суду, грунтуючись на цьому відео, подав кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції “ВО Батьківщина» Максим Бурбак. Це наразі другий випадок в Україні, після аналогічного рішення суду на Одещині, яке стосувалося кандидата у депутати Давида Жванії.

1