Відбулося судове засідання у справі вбивства на Українській 49-річного чернівчанина (відео)

Відбулося судове засідання у справі вбивства на Українській 49-річного чернівчанина (відео)

19.02.2017, 23:02

Пройшло перше судове засідання у справі вбивства 49-річного чернівчанина, який мешкав на вулиці Українській. 

Про це повідомляє телеканал ТВА.

5 вересня 2016 студент Олександр повертався із залізничного вокзалу до свого гуртожитку. За сотню метрів побачив бійку між чоловіками і, каже, одразу кинувся їх розбороняти. 

- Один уже лежав на землі. Від завданих тілесних ушкоджень подавав хрипи. Я поміряв пульс, подивився на зіниці, і вже були ознаки клінічної смерті. Викликали "швидку". Поки медики надавали реанімаційну допомогу, чоловік помер на очах, - розповів Олександр Скучинський, свідок убивства. 

Нагадуємо, що чоловік вийшов зі свого помешкання, аби зробити зауваження водію, який припаркував свій автомобіль біля воріт господаря. Відтак між чоловіками, за словами сусідів, зав’язалась бійка, і все трапилось настільки швидко, що ніхто не встиг нічого вдіяти. 

- Пізніше з’ясувалось, що був зламаний другий шийний хребець. Саме це і стало причиною смерті, - зазначив Олександр Скучинський.

Відтак перше судове засідання у справі служителі Феміди чомусь вирішили провести без журналістів. Незважаючи на те, що, за словами адвоката потерпілих, вони внесли клопотання про відеозйомку процесу. Рідні загиблого кажуть, жодних вибачень чи людського співчуття від родичів обвинуваченого не почули. До того ж, з їхніх слів, наполягатимуть на найсуворішому покаранні для підсудного. 

- Підсудний не визнає своєї вини. Сьогодні були свідки, які давали свідчення. Але це ще не усі свідки. Була лікарка невідкладної допомоги, був поліцейський і двоє хлопців, - наголосила Нікіта Варгола, дружина загиблого. 

- Ми робимо усе для того, щоб усе відбувалося в рамках закону за статтею 115 частиною 1 - це навмисне вбивство, - запевнила Нікіта Варгола. 

- Його захист вимагає, щоб перевели справу у другу частину статті, більш пом’якшувальну. Його не було, він утік із місця злочину. А потім о 6 ранку сам прийшов уже в поліцію, - зауважив Павло Варгола, син загиблого. 

Засідання суд вирішив перенести на 20 лютого. За ходом і подробицями кримінальної справи повідомимо згодом.

1