Відбудеться третє пленарне засідання скандальної 14-ї сесії обласної ради

Відбудеться третє пленарне засідання скандальної 14-ї сесії обласної ради

28.02.2013, 12:16

 Голова обласної ради Михайло Гайничеру підписав розпорядження про дату проведення третього пленарного засідання 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання.

На підставі частин 1, 14 статті 46-ї, статті 55-ї Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 2.2.6 Розділу ІІ "Сесії обласної ради" Регламенту Чернівецької обласної ради VI скликання, пункту 2 протокольного рішення 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання від 25.12.2012 №13/14 "Про проведення третього пленарного засідання 14-ї сесії обласної ради VI скликання", третє пленарне засідання 14-ї сесії обласної ради VІ скликання відбудеться о 10-й годині 14 березня 2013 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського, 1).

На сесію запрошуються народні депутати України від Чернівецької області, голова та заступника голови обласної державної адміністрації, прокурор Чернівецької області, голови апеляційного і господарського судів Чернівецької області та Чернівецького окружного адміністративного суду, голови районних рад і районних державних адміністрацій, секретарі Чернівецької та Новодністровської міських рад, голова облпрофради, голова обласної ради ветеранів України, голова студентського парламенту Буковини, окремі керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, генеральний директор Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, представники засобів масової інформації.

Раніше ми повідомляли:

У Чернівцях зволікають з проведенням пленарного засідання скандальної сесії обласної ради
18.02.2013, 20:15

У четвер, 28 лютого, скликається чергова сесія Чернівецької міської ради. Це вже друга сесія міськради у 2013 році. Натомість у Чернівецькій обласні раді 6-го скликання тиша, як на кладовищі. Щобільше, тут досі не закрили XIV сесію, перших два пленарних засідання якої відбулися ще минулого (!) року. Друге - 25 грудня 2012 року. Це та сама скандальна сесія, на якій депутати, зокрема, проголосували за звільнення директорів книгарень Барановської і Лібанової. Незважаючи на те, що сесію так досі й не закрили, її рішення в цій частині вже виконуються. Хоча навіть голова обласної ради пан Гайничеру публічно визнавав, що на третьому засіданні депутати можуть ще раз переголосувати вже ухвалені раніше рішення.

Чому депутатів обласної ради не збирають у сесійній залі будинку з левами громаді не повідомляють. Невже в області більше немає нагальних питань, які потребують негайного розгляду. Згідно з законом, сесія облради має скликатися не рідше, ніж раз у квартал. Тобто влада чекає до приходу весни?

Насправді версію про відсутність нагальних питань в коментарях на ФБ спростовують самі депутати обласної ради:

- Згоден з постановкою проблеми. Ба, більше. Область ухвалила бюджет, а програму соц-економ. розвитку на 2013 р. під яку і має виконуватися (рівнятися) обласний бюджет ні, - написав депутат Михайло Павлюк (фракція "Наша Україна") Тобто, ми живемо січень-лютий ц.р. не маючи стратегії розвитку краю. Хоча за певною логікою, спочатку має ухвалюватися цей документ, а потім формуватися, прийматися й виконуватися обласний бюджет із визначенити пріоритетами та завданнями. Далі. Не прийняті важливі регіональні програми на 2013 - 2015 чи 2016 рр. по освіті (скор. "Вчитель"), соціальній політиці (скор. "Турбота"), спорту (скор. "фізичного виховання"), молоді (скор. Молоді й сім'ї). Не кажу вже про те, що ми не ухвалили РЕЗОЛЮЦІЮ спільного засідання депутатів Буковини та Сучави (а переговори йдуть далі. Радники Сучавської повітової ради це зробили, а ми ще ні, з точки зору права - це простий папірчик - Декларація про наміри, не більше), не набули повноважень два новообраних депутати, не прийняті інші важливі документи й рішення. Сесія дуже потрібна.

Після появи публікації її також прокоментував депутат облради Руслан Мельник: "Обласна рада була так званим "управлінням" при ОДА, а за керування Гайнічеру рада стала вже "відділом" при ОДА. Місцеве саморядування системно знищується, так далі не можна".

Насправді управління найвищим представницьким органом влади в ручному режимі для цього скликання вже традиція. Це вже не вперше депутатів не збирають так довго на сесію. Так вже було в історії цієї обласної ради. Упродовж трьох місяців 2011 року виконувач обов’язків голови обласної ради Валентин Маніліч не скликав ні чергових, ні позачергових сесій облради, ігноруючи вимоги політичних сил, які увійшли до Комітету опору диктатурі в Чернівецькій області. 24 грудня 2011 року, після тривалої перерви, депутатів нарешті зібрали на чергову сесію. Ту саму, під час якої з трибуни зігнали нардепа Геннадія Москаля. А потім запропонували в авральному порядку розглянути одразу понад 60 питань.

Таке воно місцеве самоврядування по-буковинськи.

1