Від правоохоронців вимагають покарати чернівецьких чиновників за аферу з дорожними знаками на 140 тисяч грн

Від правоохоронців вимагають покарати чернівецьких чиновників за аферу з дорожними знаками на 140 тисяч грн

06.05.2016, 01:52
11 квітня 2016 року Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство, за результатами тендеру, який відбувся 23 березня 2016 року, пристало на пропозицію ТОВ "ЮСТ" щодо закупівлі дорожніх знаків. Вартість товару становила 884 859,23 гривні, пише інтернет-видання "Верховенство права".
 
Всього в конкурсних торгах брали участь чотири підприємства: ТОВ "Знаки УА", ТОВ "ЮСТ", ТОВ "Укрдортехносервіс", ТОВ "Дорожній вектор". Найменшу ціну запропонувало ТОВ "Укрдортехносервіс" - 744 302,00 гривень, яка виявилася на 140 557,23 гривні меншою, ніж запропонував учасник-переможець торгів.
 
Пропозицію ТОВ "Укрдортехносервіс" відхилили через те, що учасник забув поставити підпис в одній зі своїх довідок, а також надав лист-згоду з істотними умовами договору та лист-гарантію на виконання технічної частини без посилання на доповнення до документації конкурсних торгів.
 
Варто зазначити, що відсутність підпису керівника підприємства на будь-якій зі своїх довідок є лише технічною помилкою учасника, тим паче сам замовник про це згадує в документації конкурсних торгів та вважає, що це не є підставою для відхилення пропозиції. Лист-згоду з істотними умовами договору та лист-гарантію на виконання технічної частини фактично учасник надав, проте без приписки саме до цього тендеру.
 
Більше того, закон, що встановлює правила проведення торгів, передбачає можливість замовника звернутися за роз'ясненнями своєї пропозиції до будь-якого з учасників. Також у ньому прописаний двадцятиденний строк на докладний аналіз пропозицій учасників та отримання такого роз'яснення. Таким чином, замовник міг звернутися до учасника для конкретизації та більш коректного викладу документів.
 
Прийнявши "близько до серця" формальні недоліки учасника, конкурсний комітет замовника відповів категоричністю, незважаючи на можливість заощадити 140 557,23 державних гривень.
 
З метою запобігання втрати державних коштів Громадська організація "Верховенство права" звернулась до компетентних органів Чернівецької області, а також до замовника торгів із вимогою провести перевірку дій чиновників, притягнути винних осіб до відповідальності та розірвати договір.
 
Джерело: Верховенство права
1