Від початку війни браконьєри завдали збитки водним ресурсам Буковини на понад 2 млн. грн. - Чернівецький рибоохоронний патруль

Від початку війни браконьєри завдали збитки водним ресурсам Буковини на понад 2 млн. грн. - Чернівецький рибоохоронний патруль

19.05.2022, 20:31
Чернівецький рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов’язки із збереженням водних ресурсів в умовах воєнного стану. Вважаємо, що браконьєрство – не припустимо, тим паче у воєнний час.
 
Від початку війни державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля проведено 198 рибоохоронних рейди та викрито 161 порушень природоохоронного законодавства, з яких 17 за ч.4 ст. 85 КУпАП. Також складено 100 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два за вилов червонокнижної риби (ст. 90 КУпАП), два за ст. 88 -1 КУпАП та один за ст. 85 ч. 5 КУпАП.
 
За даний період на порушників накладено 13 294 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 280 207грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 423 кг водних біоресурсів та 27 од. заборонених знарядь лову.
 
Для прикладу, 18 травня 2022 року на Дністровському водосховищі, в адміністративних межах с. Цвікліці Перші Кам'янець-Подільського району Хмельницької області, при здійсненні рибоохоронних заходів державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля спільно з працівниками водної поліції, було затримано громадянина, який в нерестовий період здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з металевого човна забороненими знаряддями лову, а саме сітками лісковими в кількості 4 шт.
 
Порушник встиг добути водні біоресурси наступних видів: лящ – 133 екз., вирезуб – 28 екз., судак – 5 екз., плітка – 4 екз., сом – 1 екз., загальною вагою 128 кг.
Нанесені збитки рибному господарству України складають 528 625 грн.
На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 Кам’янець-Подільського РВП ГУНП в Хмельницькій області, які здійснили огляд місця події. Працівниками поліції вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР.
Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено працівниками поліції.
 
13 травня 2022 року на Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Бернове Дністровського району Чернівецької області державними інспекторами було викрито порушення правил рибальства. Громадянин, здійснював в нерестовий період вилов риби однією вудочкою з човна.
Порушник встиг виловити одного сома, завдавши збитків у розмірі 5 117 грн. на особу оформлено протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.
Також з чоловіком проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.
Цього ж дня на «гарячу лінію» Управління надійшло повідомлення про те, що на вище вказаній водоймі знаходяться заборонені знаряддя лову.
Рейдовою групою було здійснено виїзд на вказане місце та вилучено одну сітку. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони збитків рибному господарству завдано не було.
Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
 
12 травня 2022 року на р. Ушиця в адміністративних межах с.Косиківці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області при здійсненні рибоохоронних заходів державні інспектори Чернівецького рибоохоронного патруля разом з працівниками поліції відділення №2 Кам’янець-Подільського РВП ГУНП в Хмельницькій області в період нересту було виявлено громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову з берега.
Правопорушник трьома сітками встиг добути 2 кг водних біоресурсів, а саме: окунь – 4 екз., верховодка – 4 екз., лящ – 2 екз., плітка – 1 екз. Завдав збитки рибному господарству України у розмірі 17 850 грн. На правопорушника складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
 
7 квітня 2022 року на р. Жван притоці Дністровського водосховища в адміністративних межах смт Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району Хмельницької області при здійсненні рибоохоронних заходів державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля виявлено громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з металевого човна забороненими знаряддями лову.
 
Правопорушник трьома сітками встиг добути 46 кг водних біоресурсів: плітка – 444екз., окунь – 6 екз., Лящ – 27 екз., верховодка – 403 екз., рибець звичайний – 11 екз., йорж – 1 екз., вирезуб причорноморський – 1 екз.
 
Нанесено збитки рибному господарству України на суму 819 608 грн.
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1