Від Павлюка вимагають підписати документи про перереєстрацію релігійних громад ПЦУ на Буковині

Від Павлюка вимагають підписати документи про перереєстрацію релігійних громад ПЦУ на Буковині

16.08.2019, 18:27

Представники духовенства, добровольці та волонтери прийшли до в.о. Голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка вимагати підписання документів про перереєстрацію релігійних громад ПЦУ на Буковині. Про це повідомляє журналістка Галина Єреміца.

Зокрема, мова про громади Рингача, Михайлівки, Червоної Діброви, Задубрківки, Васловівців та ін.,

 

Нагадаємо, ВІРЯНИ ПЦУ НА ВІННИЧЧИНІ ЗАПОЧАТКУВАЛИ ПАТРІОТИЧНИЙ ФЛЕШ-МОБ

«Встанови державний прапор біля свого храму» – такий челендж започаткували на Вінниччині в місцевій єпархії ПЦУ. Першими були парафіяни Вінницького Спасо-Преображенського собору та митрополит Вінницький і Барський Симеон. Про це повідомляє портал «РІСУ».

У неділю, 11 серпня, після Божественної Літургії миряни вийшли з храму. Наймолодшим прихожанам дали прапор. Діти взяли стяг з усіх сторін. Пронесли його від храму до флагштоку. Настоятель церкви отець Софроній прочитав молитву на освячення прапору. Після того місцевий житель, учасник АТО та прихожанин церкви, підняв його на стяготримач. Все дійство відбувалося під спів гімну України. Діти були одягнені в національне вбрання. Згодом місцеві парафіяни на місці події записали відео-звернення, у якому передали такий челендж іншим громадам .

«Традиція встановлювати державні прапори є у багатьох християнських народах, - зазначив отець Софроній. - Наша релігійна громада Свято-Миколаївського храму села Пеньківка за прикладом Вінницького Свято-Преображенського собору також встановили державний стяг на території свого храму. Цим хочемо засвідчити, що ми є Православна Церква України. В цьому храмі вчать людей любити Бога, любити свою Батьківщину, ну і, звісно, любити ближнього свого».

«Ми отримали цей флешмоб від митрополита Симеона і передаємо його наступним громадам Православної Церкви України», - додав отець Софроній.

1