Від депутатів Чернівецької обласної ради вимагають не блокувати процес децентралізації (ОНОВЛЕНО)

Від депутатів Чернівецької обласної ради вимагають не блокувати процес децентралізації (ОНОВЛЕНО)

28.09.2017, 13:58

Сьогодні, 28 вересня 2017 року, у сесійній залі Чернівецької обласної ради розпочалося засідання 16-ї позачергової сесії обласної ради VIІ скликання. На розгляд сесії вноситься питання «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області».

У Чернівцях кілька десятків жителів області з плакатами розпочали пікет у приміщенні Чернівецької обласної ради.

Як повідомляє телеканал ТВА, учасники акції прийшли на сесію обласної ради з вимогами до депутатів не блокувати процес децентралізації.

Люди стоять із плакатами із гаслами  “Досить блокувати децентралізацію в Сокирянському районі”,  "Почуйте голос громади".  Згодом до них вийшов голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук і пообіцяв, що питання, які їх хвилюють, будуть вирішувати на сесії.

Так само приїхали пікетувальники із Сокирян, які, нібито, теж за децентралізацію, але в межах єдиної Сокирянської ОТГ. Люди з 16 сіл цього району, яких привезли у Чернівців в робочий час, кажуть що дуже хочуть доєднатися до вже створеної Сокирянської ОТГ, аргументуючи це тим, що у в райцентрі сконцентрована вся інфраструктура району. Все, як наказував "дядя Вася". - пише БукІнфо. 

Як відомо, сьогодні на позачерговій сесії Чернівецької облради заплановане до розгляду питання щодо внесення змін до перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад.

У випадку, якщо депутати не ухвалять це рішення, новоутворені ОТГ Чернівецької області можуть втратити приблизно 20 мільйонів гривень державних субвенцій на інфраструктуру.

1