Від Бойка вимагають усунути з посади голови майнової комісії і від керівництва майном Буковини представника проросійської політичної сили

Від Бойка вимагають усунути з посади голови майнової комісії і від керівництва майном Буковини представника проросійської політичної сили

20.06.2022, 12:24
Представники проросійської політичної сили НЕ мають керувати майном Буковини.
 
Це принципова позиція фракції «Народний Контроль» в Чернівецькій обласній раді. Ми були ініціаторами звернення ради, щодо заборони діяльності проросійських партій і нас у цьому рішенні підтримав сесійний зал.
 
Сьогодні - нам треба практично втілити наші деклараційні позиції. Я зареєстрував проєкт рішення (див.прикріплений документ) який позбавить представника проросійської ОПЗЖ О. БОЛТУНОВА можливості розпоряджатися майном буковинської громади на посаді голови «майнової комісії». Це нонсенс, коли на третьому місяці війни, ми допускаємо такий ганебний стан речей, коли «проросійська вата» знаходиться на керівних позиціях в органах місцевого самоврядування Чернівецької області. Але, ми це виправимо!
 
 
 
 
- Я впевнений, що депутати Чернівецької обласної ради займають проукраїнську позицію і не мають морального права залишити керувати суспільним майном представника проросійської сили ОПЗЖ, чим виконають волю більшості буковинців, та наших захисників, які боронять Україну у війні з росією, - заявив депутат облради Скорейко Петро .
 
- Впевнений, що це рішення правильне і нашу позицію підтримають ВСІ проукраїнські депутати. Крок за кроком випалимо всю «вату» на Буковині і в Україні!
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст 
 
Нагадаємо, напередоні між частиною депутатського корпусу та апаратом облради виник конфлікт, про який повідомила депутатка Оксана Пантелеймонова, і стосувався він якраз подій, як трапилися на засіданні так званої майнової комісії. 
 
-  Так виглядає, що облрада вирішила повоювати з депутатами, - повідомила Оксана Пантелеймонова. - Перш за все - найважливіше - сьогодні на засіданні постійної комісії з питань управління об’єктами спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Не обговорювали питання, підкреслю ще раз - НЕ ОБГОВОРЮВАЛИ питання, що стосується створення інклюзивного простору для дітей у приміщенні Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини».
 
На розгляд членів комісії винесли питання щодо зміни до вже існуючого висновку постійної комісії. А саме: доповнити мету оренди нерухомого майна можливістю розміщення там громадської організації.
 
Далі - цікаво - членам комісії не надано жодних документів, які б доводили необхідність внесення відповідних змін. А ні вмотивованого звернення директорки «Юності Буковини» Людмили Гатрич, а ні міжнародної благодійної організації «Save the children». Жоден з зацікавлених представників не був запрошений до участі у засіданні комісії. Жодним словом не обмовилося про створення центру керівництво комісії чи представники виконавчого апарату ОР.
 
Більше того, як пояснив сьогодні відповідальний керівник профільного структурного підрозділу ОР - приміщення рік вже перебуває на аукціоні, а після внесень відповідних змін - аукціон оголосять повторно і тоді вже долю орендаря вирішить Фортуна.
 
Я, як депутат, не можу і ніколи не дозволю собі голосувати за «кота у мішку» та непрофесійність. Мені цього люди не пробачать.
 
Чи заслуговує ініціатива створення інклюзивного простору на життя - так. Чи повинен депутат дізнаватися про неї з дописів у соцмережі, а не з матеріалів постійної комісії - не думаю.
 
Тому, звертаюся із проханням до обласної ради працювати відкрито, виправити свої проблеми у комунікації з депутатами, навчитися вже в решті решт організовувати засідання комісії належним чином. І впевнена - тоді не доведеться приділяти стільки часу на маніпуляції, пояснювати окремими дописами позицію окремих депутатів, а можна буде втілювати корисні ініціативи на користь усієї громади області.
 
олег чорний, його однопартець петро скорейко депутатка вi?д полтично"парт <батькивщина>> оксана пантелеймонова, виступили проти внесення 3мi?н та утрималася вi?д голосування. робота щодо створення важливого потрибного для дтей нклюзивного простору буде продовжена. тому дане питання буде винесено на розгляд депутатi?в повторно. Like Comment Write a comment... Share 9+ Home Friends Watch Profile Notifications»" />
 
Згодом Оксану Пантелеймонову підтримав інший депутат обласної ради Петро Скорейко. Він оприлюднив неповний пакет документів з власним коментарем
 
Ось так виглядають реальні факти та "документи" (частина яких не була надана членам комісії на момент її проведення), які впливають на процес прийняття відповідних, схвальних рішень.
Питання:
- чому в повному об'ємі не надаються дані документи? Приховуються?!
- чому даного звернення, та проєкту рішення немає на офіційному сайті обласної ради, а лише в соцмережі, що спричиняє поділ на "своїх" та "чужих"?!
P.S. То яким чином розібратися у даному каламбурі?
 
До дискусії також долучився керівник медичної галузі Буковини, депутат облради Олег Чорний. 
 
Доброї ночі , враховуючи те що мене відзначили в пості , хотів додати декілька реплік :
? По перше дуже дякую комунікаційникам обласної ради , що ВПЕРШЕ за 1,5 роки виставили мою фотографію в профіль , де я працю на комісії чи сесії на сторінці обласної ради )! В основному , або частина тіла ( наприклад рука , впізнав по годиннику )), або просто сиджу біля депутата який входить в коаліцію , і вирізати не получається . Але то таке …
? По друге текст який написано на сторінці обласної ради , що нібито ми не підтримали важливий проект , не зовсім відповідає дійсності. Так , дійсно я утримався в цьому питанні , щоб зняти його на довивчиння , тому що , як на мене відділ майна , який доповідав по цьому питанню взагалі не був готовий до цього питання … постійно плуталися чи то там заклад громадського харчування має бути , чи громадська організація ? Чи то і то ? Хто має право брати участь в аукціоні , тощо
Плуталися в міжнародних організаціях , які як я знаю один із одним нічого не мають спільного . Писати назви міжнародних організації тут не буду , щоб не затягувати їх зараз в це болото , яке на Буковині називається політикою , але тут хочеться написати інше слово , але не буду. Навіть після того як , наша колега чітко сформувала питання , всерівно залишилось дуже багато моментів , які як на мене потребували довивчення , тому що , я знайомий із цією організацією , ми навіть зустрічалися із кураторами цієї організації по Західній Україні і Чернівецької області на спільній зустрічі із усіма міжнародними організаціями, яку ми проводили в кінці травня . Доречі ми навіть вручили подяку їм від ДОЗ ( у) , за їхню допомогу нашій країні в такий не легкий час . Надзвичайно потужна організація із потужними проектами . Ми підтримували і будемо підтримувати всі міжнародні організації які нам допомагають .
 
 
Нагадаємо, члени постійної комісії з питань управління об’єктами спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області зібралися на засідання, аби розглянути питання щодо зміни цільового призначення приміщення колишнього ресторану «Шарм», що належить Центру естетичного виховання «Юність Буковини».
???? Раніше Чернівецька обласна рада приймала рішення не продовжувати договір з закладом харчування, дотримуючись позиції, що всі приміщення центру естетичного виховання необхідно використовувати виключно для навчання, виховання та дозвілля дітей. Своєю чергою, зміна цільового призначення посприяє тому, що в аукціоні братимуть участь саме благодійні та громадські організації, які опікуються потребами дітей.
? Відтак це рішення учасники засідання підтримали одноголосно. Керівництво Чернівецької обласної ради вдячне членам комісії за консолідованість та одностайність у підтримці проєкту рішення. Конструктивна робота комісії дасть змогу профільним благодійним та громадським організаціям долучитися до аукціону та претендувати на те, аби створити тут простір для навчання, ігор, відпочинку внутрішньо переселених і місцевих діток.
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1