В’ятрович розповів, чим планує зайнятися після звільнення

В’ятрович розповів, чим планує зайнятися після звільнення

18.09.2019, 16:18

Колишній голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович після звільнення планує повернутися до історичної діяльності, адже останні п’ять років не міг приділити час цій сфері. Про це він розповів у коментарі журналісту УНН.

“Хочу зайнятися більш творчою роботою, тому що як історик не мав можливості займатися історією протягом цих п’яти років. Зважаючи на те, що я сам створив хороші умови для роботи історикам, підвищуючи популяризацію історії, популярність історії серед українців відкриваючи архіви”, — розповів В’ятрович.

Проте, наразі В’ятрович зазначив, що планує відпочити, зважаючи на те, що більше 5 років працював, а перед ти було декілька важких місяців ЄвроМайдану.

Нагадаємо, Володимир В’ятрович завершив каденцію на посаді Голови Українського інституту національної пам’яті.

Додамо, 25 березня 2014 року В’ятрович був призначений очільником Українського інституту національної пам’яті.

Джерело: УНН
 
ДОВІДКОВО:
 
Володимир В'ятрович пішов з посади голови Українського інституту національної пам'яті. Про відповідне рішення він повідомив у відеозверненні у Facebook, пише ВВС Україна.
 
Незадовго до появи цього відеозвернення депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський повідомив, що В'ятровича звільнено, проте у коментарі BBC News Україна голова УІНП повідомив, що не має такої інформації.
 
Володимир В'ятрович займав посаду очільника УІНП з березня 2014 року.
 
"Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей. Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув", - наголошує пан В'ятрович.
 
Він також перелічив свої досягнення: звільнення країни від тоталітарної символики, відкриття архівів КДБ, визнання борцями за незалежність учасників ОУН-УПА, початок реабілітації жертв репресій за оновленим законом, популяризація української історії.
 
"Робота Інституту має тривати. Мають втілитися започатковані інституційні проекти: створення Музею Революції гідності та Архіву національної пам'яті", - закликав В'ятрович. Він також повідомив, що очільник уряду Олексій Гончарук запевнив його, що УІНП "збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам'яті, будуть продовжені формат та напрямки роботи", - ttps://acc.cv.ua/ 
1