Слова про неможливість розпочати роботу позачергової сесії Мишайлішин прочитав із заготовленого аркушу паперу? (оновлено о 13.30)

Слова про неможливість розпочати роботу позачергової сесії Мишайлішин прочитав із заготовленого аркушу паперу? (оновлено о 13.30)

20.12.2013, 16:08

Депутати Чернівецької міської ради не змогли розпочати позачергову сесію у зв’’язку з відсутністю кворуму.

Спочатку у сесійній залі зареєструвалося 15 депутатів. Після повторної реєстрації на табло з’явилася інформація про 17 обранців. Проте, у залі були присутніми 27 депутатів міськради, пише molbuk.ua.

Після цього секретар міськради оголосив, що через відсутність кворуму позачергова сесія не може бути розпочата.

Загалом на засідання з’явилося 29 депутатів з 60, з них зареєструвалося 17. Відповідно до закону “Про місцеве самоврядування в Україні” сесія не відбулась.

Крім того, для подолання вето потрібно 40 голосів.

Зрозуміло, що не прийшли на позачергову сесію ті депутати, які підтримують В. Михайлішина. Звісно, що вони б не голосували за подолання вета, не прийти на засідання сесії було кращим варіантом.

Водночас, депутати опозиції заявили, що такий розвиток подій був прогнозований. За словами депутата фракції За «Батьківщину» Олексія Каспрука, секретар міськради прочитав про неможливість розпочати роботу сесії заготовлений на аркуші паперу.

Депутат Чернівецької міськради від фракції За «Батьківщину» Олексій Каспрук назвав події, які відбулися сьогодні у міській раді під час скликання позачергової сесії, розіграним політичним спектаклем.

– Під час позачергової сесії ми не реєструвалися принципово, бо у секретаря міськради Віталія Михайлішина був заготовлений текст про те, що позачергове засідання сесії не відбудеться. – каже О. Каспрук. – Мова йде про те, що рішення, яке депутати ухвалили на 42 сесії Чернівецької міської ради VI скликання від 02.12.2013 р. №1038 "Про звернення до Президента України Януковича В.Ф., Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України", секретар міськради мав підписати і терміново надіслати в Київ. Але він цього не зробив. Він отримав вказівку від свого партійного керівництва завалити це звернення.

Нагадаємо, сьогодні, згідно відповідного розпорядження, мала відбутися позачергова 43 сесія Чернівецької міської ради VІ скликання. На засідання з’явилося 29 депутатів, з них зареєструвалося 17. Відповідно до закону “Про місцеве самоврядування в Україні” сесія не відбулась оскільки для проведення сесії Чернівецької міської ради необхідна присутність 31 депутата. 

На позачерговій сесії міськради мало розглядатися одне питання - про подолання вето, яке секретар міської ради Віталій Михайлішин наклав на рішення про звернення депутатів до президента, уряду та Генпрокуратури.

molbuk.ua та vidido.ua

1