Припинити весняний балконопад у Чернівцях: справа тільки за управлінськими рішеннями міської верхівки

Припинити весняний балконопад у Чернівцях: справа тільки за управлінськими рішеннями міської верхівки

15.04.2021, 15:03

Хто винен у занепаді історичної спадщини Чернівців.

Усі програми чи методичні рекомендації з проведення реставраційних робіт в історичному середмісті Чернівців давного готові. Далі рішення тільки за управлінськими рішеннями міської верхівки. 

- Законів у нас достатньо, усіх регуляторних актів достатньо, - каже керівниця профільного відділу Олена Пушкова. - Сьогодні важливо, щоб вони запрацювали. Історична забудова старіє сама по собі. Якщо нічого не вкладати в її ремонт та утримання, як це було упродовж багатьох років, то вона просто руйнуватиметься від часу. 

Аби система швидко і дієво запрацювала департаменту ЖКГ потрібно розібратиси з новоствореними чи видозміненими структурами. Виокремити, за що відповідають управлінські кампанії, зібрані у КП "Містосервіс" ЖРЕПи та самі мешканці будинків. 

- Не вдається сьогодні знайти відповідальних осіб, які би вже чітко знали свої повноваження і почали їх виконувати, - підсумовує пані Пушкова. - З якими можна було чітко спілкуватися чи радитися, що робити. На сьогодні ситуація трохи зависла. Ми не можемо ніяк дочекатися остаточних юридичних повноважень всіх цих структур, посадових осіб, які будуть відповідати за усі ці напрямки роботи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ініціатива від людей є. Наше завдання віднайти кошти для співфінансування ремонту пам'яток архітектури, - Зазуляк (ВІДЕО)

На вулиці Кохановського знову обвалилась частина балкону, а на Кобилянської частина фасаду Німецького дому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На вулиці Богдана Хмельницького з історичної будівлі обвалився архітектурний декор – фото, відео

У Чернівцях затвердили Програму збереження історичної забудови з бюджетом 585 млн грн.

Докладніше у репортажі журналістів телеканалу ТВА. 

1