Вербувальницю 'днр' засудили до дев’яти з половиною років позбавлення волі, - УСБУ в Чернівецькій області

Вербувальницю "днр" засудили до дев’яти з половиною років позбавлення волі, - УСБУ в Чернівецькій області

03.03.2021, 14:23
У лютому 2021 року за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України 8 ватажкам та учасникам незаконних збройних формувань повідомлено про підозри. Чотирьох з них – оголошено у розшук, ще двох злочинців заочно засуджено до тривалих термінів ув’язнення.
 
Зокрема, за матеріалами Управління СБ України в Чернівецькій області до дев’яти з половиною років позбавлення волі засуджено вербувальницю НЗФ "днр". Вирок набув законної сили.
 
За даними слідства, мешканка селища Спартак Ясинуватського району Донецької області з 2015 року добровільно приєдналася до угруповання бойовиків «Восток». На «посаді» комплектувальниці вона здійснювала підбір і оформлення «рекрутів» для участі у бойових діях проти військовослужбовців ЗС України та мирного населення.
 
Засуджену оголошено в розшук за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
 
Ще одного викритого контррозвідкою СБУ бойовика угруповання «Восток» засуджено до 10 років ув’язнення.
 
Контррозвідка Служби безпеки України викрила учасника незаконних збройних формувань, причетного до бойових дій проти сил антитерористичної операції, у тому числі в районі Донецького аеропорту.
 
Зловмисника заочно засуджено до 10 років позбавлення волі. Вирок суду набув законної сили
 
За даними слідства, уродженець Донецька у 2014 році приєднався до угруповання бойовиків «Восток». Встановлено, що він, серед іншого, брав активну участь у збройному супротиві українським військовим підрозділам та правоохоронцям в районах населених пунктів:
 
- Горлівка;
- Пантелеймонівка;
- Спартак;
- Ясинувата;
- Піски.
 
Наразі засудженого оголошено у розшук за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.
 
Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.
1