Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку - їх підозрюють у держзраді

Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку - їх підозрюють у держзраді

11.05.2021, 16:16

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у держзраді.

Про це Ірина Венедіктова написала у Facebook.

Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту - М і К“, - написала Венедіктова, ймовірно, маючи на увазі Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Зокрема, Венедіктова перерахувала правопорушення депутатів, серед яких: визнання анексії Криму; сприяння та участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр на 38 млрд грн; розкриття держтаємниці; правонаступництво української власності, що по праву належить громадянам України тощо.  

За результатами обшуків, місцеперебування нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою“, - написала вона.

Зазначимо, що у СБУ повідомили Громадському про обшуки у будинку на вулиці Монтажників у Києві, де, ймовірно, зараз живе Медведчук.

1