Великоднє послання Правлячого Архієрея  Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Миколи Сімкайла

Великоднє послання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Миколи Сімкайла

05.05.2013, 03:53

Дорогі у Христі брати і сестри!

Всепроникаюча істина Воскресіння Сина Божого стала основою Христової Церкви, яка поширилася на всі континенти. Жоден із великих учителів і провідників людства не воскрес із мертвих. Тільки "Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував". Воскресіння Христове є запевненням того, що наше життя, яке почалося на землі, після воскресіння буде вічно продовжуватися на Небі.

В цей радісний час, вітаючись християнським привітом – "Христос Воскрес, Воістину Воскрес", ми висловлюємо велич Божої Любові до кожного створіння. Саме у Воскресінні реалізується наше спадкоємство як Божих дітей, покликаних Небесним Отцем через Тайну Хрещення, укріплених благодаттю Святого Духа через Миропомазання і повсякчасно живлених у Пресвятій Євхаристії Тілом і Кров’ю Сина Єдиносущного.

На Воскресінні Христовому базується вся віра Церкви. Цей 2013 рік наша Церква  відзначає як рік Віри та рік 1025-ліття Володимирового Хрищення України-Руси. І 16-18 серпня у Києві, на Всецерковній прощі з нагоди посвячення Патріаршого Собору Воскресіння Христового, ми урочисто побачимо воскреслу Українську Греко-Католицьку Церкву, яка пройшла свою Голготу 1946-1987 років, і Божою Силою, Любов’ю і Правдою оновилася.

Вітаючи Великоднім привітом священиків, монахів і монахинь, всіх мирян Коломийсько- Чернівецької єпархії, бажаю кожному міцної віри, бо "без віри не можна подобатися Богові" (Євр. 11,6). Лучуся співчуттям до всіх хворих і терплячих у важких випробуваннях. Переконаний, що силою Пасхального таїнства і неосяжного Божого Милосердя ми краще служитимемо потребуючому ближньому, адже цього року ставимо також акцент на соціальному служінні нашої Церкви. "Ставлення до потребуючих є найкращим дзеркалом нашої духовної зрілості, тому плекаймо в собі чесноту християнського милосердя, щоб очима віри вміти розпізнати у нашому ближньому лик Христа", - звертається до нас Блаженніший Святослав Шевчук, Глава і Отець УГКЦ.

Разом із Святішим Отцем Франциском Папою Римським хочу закликати: "Приймімо благодать Христового Воскресіння! Дозвольмо, щоб нас оновило Боже милосердя, дозвольмо, щоб Ісус нас любив, дозвольмо, щоб могутність Його любові перетворила також наше життя ".

Нехай Воскреслий Христос благословить кожну українську родину, своєю благодаттю зцілить душевні та тілесні рани та допоможе всім нам радісно і гідно прийняти дар Воскресіння.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

1