«Василь Продан знову хоче стати просто членом»: депутати міськради, які підтримають реванш колишніх регіоналів і тушок, нестимуть персональну політичну відповідальність, - думка

«Василь Продан знову хоче стати просто членом»: депутати міськради, які підтримають реванш колишніх регіоналів і тушок, нестимуть персональну політичну відповідальність, - думка

20.07.2018, 15:00

Народний депутат України Максим Бурбак висловив переконання, що депутати Чернівецької міської ради - представники тих політичних партій, які візьмуть участь і підтримають спробу реваншу колишніх регіоналів і тушок, понесуть за це політичну відповідальність.

Про це парламентар сказав на програмі «Пряма відповідь» телеканалу «Чернівці» 19 липня, повідомляє www.buknews.com.ua.

- Неодноразово попереджав про спроби реваншу колишніх регіоналів і тушок, який вони мають намір повторити у Чернівцях. Тому вкотре звертаюся до депутатів Чернівецької міської ради, які нині готові підтримати ініціативу щодо дострокового припинення повноважень міського голови: це не ініціатива так званих «рідномістян», це ініціатива колишніх регіоналів і тушок, які заховалися в цій політичній силі. Проголосуєте за це, будете разом з колишніми регіоналами і тушками нести за це персональну політичну відповідальність. 

- Далі Василь Продан, який не захоче брати на себе одноосібну відповідальність за все, що буде відбуватися у місті, напише заяву про складання повноважень секретаря Чернівецької міської ради. Йому значно зручніше впливати на всі процеси з посади члена виконкому. Так, як він це  робив, коли на телефоні Михайлішина - ляльки, яка нібито керувала містом,  була кнопка «член виконкому Продан». Василь Продан знову захоче стати просто членом. І тоді знову можна буде згадати минуле, як вони дерибанили бюджет, землю, все місто. І жодної персональної відповідальності: я звичайний депутат, рядовий член виконкому. А на місце секретаря знову покладуть якусь ляльку.

- Нагадую тим, хто забув: проект постанови про дострокове припинення повноважень Чернівецької міської ради, яку зареєстрували ми з колегою Федоруком, ніхто не відкликав. Якщо сторони не можуть домовитися, будь ласка, всі на дострокові перевибори. Місто не може бути чиїмось заручником. Щодо перспектив голосування за цей проект постанови, то, повірте, у Верховній Раді України трапляються різні ситуації. Сьогодні комусь здається, що Власенко не внесе його до сесійної зали для результативного голосування, але все може змінитися за одну мить. Давайте не кивати на Власенка! Країна фактично увійшла в президентську кампанію, тому можуть виникати різні ситуації.   Подивимося, як буде голосувати Блок Петра Порошенка, де пані Оксана Продан є заступником голови фракції. Думаю, що там більше спротиву йде не від фракції, як особисто від заступника її голови.

Міського голову обирає громада і лише громада має право його відкликати. Всі підстави для такого рішення передбачені профільним законом. Тепер законних підстав для такого рішення немає. 2011 року депутати вчинили свавілля, бо в руках іхніх однопартіців була влада в державі. І вся місцева регіональна банда підпрацьовувала на Януковича, бо вже повірила, що він вічний цар. Тепер ці люди перефарбувалися, взяли місто в заручники і думають керувати. Цього не буде! Реалії нині зовсім інші, - сказав Максим Бурбак. 

1