Василь Продан заблокував розгляд питання про 'Картку чернівчанина' та порядок компенсації перевізникам пільгового проїзду, - мерія

Василь Продан заблокував розгляд питання про "Картку чернівчанина" та порядок компенсації перевізникам пільгового проїзду, - мерія

13.02.2018, 16:03

У Чернівцях секретар міської ради Василь Продан заблокував розгляд виконавчим комітетом питання про "Картку чернівчанина" та порядок компенсації перевізникам пільгового проїзду чернівчан.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міськради.

"Через блокуючу позицію члена виконкому Василя Продана виконавчий комітет міської ради 13 лютого не зміг схвалити Положення про багатофункціональну електронну платіжну картку "Картку чернівчанина", визначити адміністратора системи моніторингу громадського транспорту у Чернівцях та затвердити Порядок проведення компенсацій перевізникам за проїзд пільгових категорій громадян, як у тролейбусах, так і в маршрутках", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основним адміністратором системи моніторингу громадського транспорту у Чернівцях у проекті рішення пропонувалося визначити комунальне підприємство "Муніципальний інфоцентр" , що дозволило б цьому підприємству створити сучасну систему безперервного контролю за дотриманням схем та розкладів руху транспортних засобів з використанням даних GPS-моніторингу. 
У Чернівцях секретар міськради заблокував розгляд виконкомом питання щодо «Картки чернівчанина», - мерія

"Саме на постійні порушення графіків руху маршруток скаржаться чернівчани, а відсутність безперебійного контролю за дотриманням цих графіків не дозволяє притягнути перевізників до відповідальності. Окрім того, відсутність адміністратора системи моніторингу громадського транспорту у Чернівцях ускладнює проведення конкурс з визначення перевізників та укладання угод з переможцями цього конкурсу", - пише прес-служба.

"Неприйняття Положення про багатофункціональну електронну платіжну картку "Картку чернівчанина" ускладнює подальші дії щодо запровадження електронного квитка, зокрема у частині забезпечення проїзду пільгових категорій громадян", - йдеться у повідомленні.

"Без затвердження Порядку проведення компенсацій перевізникам за проїзд пільгових категорій громадян, тролейбусне управління та приватні перевізники, які обслуговують 17 соціальних маршрутів, можуть зупинити перевезення пільговиків. У запропонованому проекті рішення пропонувалося при нарахуванні компенсацій приватним перевізникам за перевезення пільговиків, окрім коефіцієнту співвідношення кількості пасажирів-пільговиків та пасажирів, що оплачують проїзд, застосовувати коефіцієнт виконання рейсів. Це б посилило відповідальність перевізника за дотримання графіків руху", - повідомляє прес-служба ратуші.

Повідомляється, що виконавчий комітет вирішив розгляд зазначених проектів рішень перенести на своє наступне засідання. 

1