Василь Максимюк чи Юрій Ватаманюк на крісло Руслана Сербінчука?

Василь Максимюк чи Юрій Ватаманюк на крісло Руслана Сербінчука?

05.04.2014, 17:14

Два роки вдалось протриматись на посаді колишньому директорові КП МТК «Калинівський ринок» Русланові Сербинчуку. Ще до призначення його називали креатурою та людиною також колишнього секретаря міської ради Віталія Михайлішина. 

Працівники ринку кажуть, що колишній директор не чув і не хотів розуміти їхні питання та проблеми.

Першим і найрезонанснішим скандалом нового керівника ринку була реконструкція п’ятого сектору (продуктового, - авт.). Проте таку інновацію не сприйняли насамперед працівники сектору. Вони виходили на численні протести, перекривали дороги в центрі міста, звертались до депутатів, секретаря та політичних сил. Але час від часу спроби знести сектор та провести реконструкцію не припиняли.

- Потрібно ретельно перевірити та з’ясувати, як працював на посаді Сербинчук і чи були фінансово-господарські порушення в його роботі, - заявила голова профспілки підприємців “Калинівського ринку” Марія Філіпчук. – Також треба дізнатись, хто отримував кошти за роботу у шести контейнерах, які не обліковувались, і хто мав з цього зиск. Адже йдеться про десятки тисяч доларів за час перебування його на посаді.

Так, комісія зафіксувала факт придбання кількох легкових авто, хоча це не було заявлено у планах розвитку ринку. Також йому закидають укладання угоди з приватною охоронною фірмою «Гарант» на 158,6 тисячі гривень, хоча ринок має власну охорону. Йшлося і про необліковане використання рестораном «Барон Гартенберг» електроенергії, про що Сербинчуку доповідали, але жодних дій не було зроблено (збитки складають тисячі гривень). За словами членів комісії, головний енергетик «Калинки» доповідав про це керівництву, але йому заборонили звертати на це увагу.

Також серед порушень - використання торгових місць (6 контейнерів) без оплати. Куди йшли ці гроші - наразі невідомо. Цю справу передадуть правоохоронцям.

Цілком очевидно, що довго ця посада не може залишатись вакантною (наразі тимчасово виконує обов’язки директора ринку начальник служби безпеки підприємства Георгій Мельник – він працює на ринку ще з часів директорства Івана Ринжука, - авт.).

Це крісло приміряють принаймні кілька кандидатів. Не проти повернутись на ринок депутат міської ради від «Нашої України» Василь Максимюк. Він рік був в. о. директора ринку, коли містом керував «регіонал» Віталій Мельничук. Кажуть, що за цю посаду він забезпечить лояльність під час голосування у міській раді своєї фракції.

Щоправда, навряд чи нова влада погодиться поділити цей ласий шматок з політичною силою, яка не просто відійшла у небуття, але й заплямувала себе постійною співпрацею з колишньою владою. Подейкують, що новим керівником може стати також депутат міськради з фракції «Батьківщина» Юрій Ватаманюк.

Олексій МИКОСЯНЧИК

За матеріалами vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

а контейнери то продана, чого про це ніхтоне каже? цей уже жопу порошенку лиже,

avatar

патріот

05 квітня 2014 20:10

Ватаманюк? Це тупе бидло? От він вже накерує!

avatar

Петро

06 квітня 2014 00:42