Василь Козак прагне перетворити всю Сокирянщину разом з Новодністровськом у свою вотчину, а сам стати її князьком, - нардеп

Василь Козак прагне перетворити всю Сокирянщину разом з Новодністровськом у свою вотчину, а сам стати її князьком, - нардеп

25.05.2015, 20:26

Голову Сокирянської райдержадміністрації в Чернівецькій області досі не призначено через політичні "торги". Про це прес-конференції сьогодні, 25 травня, повідомив народний депутат України Максим Бурбак. 

- Ситуація там складна, я бачив 5 кандидатур на цю посаду, але серед них нема того, що буде наводити би лад у районі, а не займатися політичними розборками, - сказав нардеп. - Я цього не вітаю. 

За словами М.Бурбака, свого кандидата проштовхує нинішній голова районної ради Василь Козак. Але нардеп пообіцяв, що людина Козака керувати районом не буде.

- Те, що голову РДА досі не призначено, якраз означає, що Козаку не вдалося проштовхнути свою людину на цю посаду.  Зараз завжди радяться з депутатом-мажоритарником при призначенні. Тому стати князьком йому не вдасться.  

Нині обов'язки голови Сокирянської РДА виконує перший заступник пан Бескупський.  

Водночас іншого кандидата призначити поки не вдалося.

- Козак спекулює тим, що може зібрати сесію підконтрольної йому райради, і висловити недовіру будь-якому голові РДА, - каже нардеп. - Ось такий ступор. І наступний склад райради навряд чи буде іншим. Але треба самим людям у районі вирішувати. Дядько з Києва не приїде і не наведе за вас на Сокирянщині порядок. Він сколотив під себе більшість, яка його підтримує приймає незаконні рішення про обрання його головою районної ради. Там весь район у тісних стосунках з паном Козаком. Окрім групи людей, які тоді не боялися, і тепер не бояться. Там дуже сильний Антикорупційний комітет. Але його голова відмовилася очолити район. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сокирянський Василь Козак засвітився у репортажі про один із найдорожчих ресторанів Києва

Василя Козака терміново обрали головою Сокирянської районної ради

Через фарс з обранням Козака головою райради депутати-опозиціонери закликають парламент розпустити раду

"Василь Козак, якому поклоняються навіть кури, сьогодні вже в партії влади Порошенка", - В.Добровольський

Також, за словами М.Бурбака, Василь Козак намагається зберегти контроль за Сокирянщиною і після проведення адмінреформи. Зокрема, Сокирянський район пропонують реорганізувати в одну територіальну громаду, яка фінансуватиметься безпосередньо з Держбюджету. У такий спосіб, вважає нардеп, В.Козак може перетворитися в удільного князька з безконтрольною владою.

- Особисто я вважаю пропозицію про об'єднання всього Сокирянського району разом з містом Новодністровськом в одну територіальну громаду сумнівною, - пояснив свою позицію Максим Бурбак. - З одним центром людям буде складоно отримувати якісні адміністративні послуги, доведеться далі їздити за довідками. Три - чотири центра - для людей краще. До того ж на Сокирянщині існує соціальна напруга навколо постаті Василя Козака.  Він також чудово розуміє, що через підконтрольних депутатів райради, через голів сільрад буде протягувати рішення, щоб це була одна територіальна одиниця - Сокирянський район. Отримуючи напряму фінансування з Державного бюджету вже ні обласна рада, ніхто інший не матиме на нього впливу. Пройдуть місцеві вибори і стане він князьком. Оцього допускати не можна. Тому що район повинен розвиватися. 

Використано матеріали molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Пане адміністраторе,Чому Ви поміняли фотографію героя і скільки у Вас коштує ця послуга? Щоправда попереднє фото було більш вдалим

avatar

односелець

25 травня 2015 20:02

коштує всього 2 бомбона

avatar

одномістець

25 травня 2015 22:49