Василь Гостюк: Експерти схвалили концепцію об'єднання територіальних громад, яку розробила Чернівецька ОДА

Василь Гостюк: Експерти схвалили концепцію об'єднання територіальних громад, яку розробила Чернівецька ОДА

07.03.2018, 16:39
06 березня заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк провів засідання регіональної робочої групи з інформаційно-методичного супроводу реформи органів місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень (робоча група з питань децентралізації).
 
На засіданні посадовець представив розроблену адміністрацією концепцію формування Перспективного плану об'єднання громад в Чернівецькій області та детально розповів про стан справ в кожній вже створеній, чи потенційний ОТГ.
 
Міністерство регіонального розвитку зобов'язало облдержадміністрації, як відповідальні за впровадження реформи на місцях, забезпечити розробку перспективних планів спроможних громад в межах усієї території області.
 
Експерти позитивно оцінили концепцію, зокрема Ігор Бабюк підкреслив важливість зникнення «білих плям». «Дуже добре, що ми тепер бачимо потенційні центри громад, можемо порахувати і спрогнозувати подальші кроки».
 
Василь Гостюк зауважив, що питання виноситься в публічну площину для обговорення, при цьому робоча група при облдержадміністрації продовжує об’їзди проблемних громад, які ще не визначилися з конфігурацією об’єднання. «Звісно ж вони можуть погодитись із запропонованим баченням меж ОТГ, або прийняти інше рішення відповідно до законодавства», - зазначив Василь Гостюк.
 
Після обговорення питання концепції об'єднання територіальних громад було поставлено на голосування і підтримано всіма учасниками наради одноголосно.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Ян

07 березня 2018 20:12