Вартість робіт з реконструкції аеродрому в Чернівцях зросла на 330 млн тому в Осачука оголосили новий тендер

Вартість робіт з реконструкції аеродрому в Чернівцях зросла на 330 млн тому в Осачука оголосили новий тендер

29.09.2021, 12:02

Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації скасувало тендер в системі Prozorro.Публічні закупівлі  на реконструкцію аеродрому в "Міжнародному аеропорту" Чернівці "ім. Леоніда Каденюка "загальною вартістю 618 млн грн.

Про це повідомляє https://ukrrudprom.com/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрядника, який ремонтуватиме чернівецьке летовище за 950 млн грн, вибиратимуть 22 листопада

Згідно з технічним завданням, підрядник повинен був виконати наступні роботи:

на першому пусковому комплексі аеродрому провести реконструкцію злітно-посадкової смуги (ЗПС), рульової доріжки №1, а також майданчики знепилювання;
на другому пусковому комплексі - реконструкцію перону, а також майданчики для проведення процедур;
на третьому пусковому комплексі -Реконструкція майданчики знепилювання, ВПП і рульової доріжки №2.
Завершення ремонтних робіт було заплановано на кінець 2022 року.

Торги скасували через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері державних закупівель. У коментарі до рішення замовник вказав, що необхідно коригування проектно-кошторисної документації, що в свою чергу призведе до зміни очікуваної вартості закупівлі.

В середині вересня Управління інфраструктури Чернівецької області оголосило новий тендер по реконструкції аеродрому в міжнародному аеропорту "Чернівці". Вартість робіт зросла до 950 млн грн проти 618 млн грн в скасованому тендері. Аукціон з вибору підрядника призначений на 22 листопада. Кінцевий термін подачі заявок - 18 жовтня.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року Кабінет Міністрів вніс 14 аеропортів в перелік пріоритетних інвестиційних проектів до 2023 року. Десять з них будуть фінансуватися за бюджетні кошти і кошти інвесторів.

Ступінь зносу аеропортової інфраструктури країни оцінюється в 95% для 17 аеропортів, крім аеропортів "Львів", "Київ", "Бориспіль", "Одеса", "Харків".

Майже всі регіональні аеропорти потребують модернізації злітно-посадкових смуг, терміналів, обладнання, щоб відповідати міжнародним вимогам ІCАО / EASA. Деякі аеропорти потребують ремонту, але переважна їх більшість - в повній реконструкції.

1