Ванзуряк та Кушнірик провідали після операції вдову чернівчанина - героя Небесної сотні

Ванзуряк та Кушнірик провідали після операції вдову чернівчанина - героя Небесної сотні

06.04.2014, 00:21

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк, секретар міської ради Ярослав Кушнірик та голова громадської організації «Автомайдан» Олексій Коломієць провідали дружину Героя Майдану Василя Аксенина Тетяну, якій днями зробили операцію.

Тетяна Аксенина уже кілька років потребувала оперативного втручання по заміні суглоба. Горе сім’ї негативно вплинуло на стан здоров’я жінки, тому операцію відкладати надалі було неможливо. Останніми днями стан Тетяни значно погіршився. 

За словами її сестри Марії, поруч постійно мав хтось перебувати, бо Тетяна уже не могла не те, що по сходах піднятись, а й самостійно ходити. 

Олексій Коломієць, який узяв під опіку сім’ю Аксенин, оперативно відреагував  на проблему, тому самостійно вирішив організаційні питання операції. Такого роду операційні втручання потребують значних затрат, на що у сім’ї грошей не було. Голова «Автомайдану» провів ряд зустрічей, у результаті яких операція Тетяни Михайлівни не принесла клопотів для сім’ї ані з фінансових, ані з організаційних питань. 

Так, з-за сприяння голови ОДА Романа Ванзуряка та секретаря міськради Ярослава Кушнірика, було безкоштовно надано усі медикаменти, необхідні для операції. 

Оперативне втручання призначили на 3 квітня у Центрі травматології та ортопедії (шведсько-українська клініка «Angelholm»). Не залишився байдужим і головний лікар Центру Ярослав Васильчишин, який провів операцію безкоштовно. 

Зараз стан Тетяни задовільний. Вона ще перебуває в реанімаційному відділенні, але лікарі прогнозують, що за кілька днів її уже можна буде повернутися додому. 

Пані Тетяна уже ходить. Каже, що почувається добре. Її оточують рідні люди – сини та сестра з сім’єю, які разом стараються заповнити ту пустоту у серці Тетяни, яка, на жаль, не так швидко заживає, як рубці після операції.

Коментар BukNews

Аксенин рано приїхав у Київ і відразу - на Майдан. Знав, що вже стріляють. Міг, як більшість майданівців, бути подалі, під Головпоштамтом, але він побіг на Інститутську, близько години допомагав виносити поранених, прикривав щитом, поки його не вцілив снайпер - нижче краю бронежилету.... У фільмі про Небесну сотнб на 1+1 був кадр, де він падає, піднімаючи руку, щоб подати сигнал про поранення. Він не знав, що його вже вбили - діагноз страшний, несумісний з життям. Смерть заповзала 20 днів, 12 березня постріл досяг мети...

Що з тими грошима, які збирали по всій Україні для родин Небесної сотні, під час телемарафону на 5 каналі? Після його завершення інформаційні сайти розповсюдили повідомлення, що українці пожертвували під час марафону понад 50 мільйонів гривень. Інформацію підтвердив також  позафракційний депутат Петро Порошенко. Це він зробив на своій сторінці у Фейсбуці. Політик тоді пообіцяв, що «Кошти будуть передані кожній родині загиблого за вільну і справедливу Україну". Хтось чув, що з тими грошима сталося? Їх якось поділили між родинами загиблих?

Дивує роль Петро Порошенко у всій цій історії. Він не міг не знати, що гроші збирають через 5 канал. Тобто навіть якщо непричетний до фонду, то не мав би допомагати будь-кому. Тим більше, якщо вірити повідомленням ЗМІ, саме на нього посилалися, коли озвучили перші суми. Тобто якщо він знав такі речі і прямо казав, що розподілять між людьми. То чому тепер цього не роблять? Точніше, чому наші два чернівецьких героя нічого з тих коштів не отримали. 

На Кабміні вирішили, що кожна родина загиблого отримає 100 неоподаткованих мінімумів та з квітня по 5 тисяч на кожного, хто був на утриманні загиблих. Але це вже , мабуть, повинні, управління та відділи соцзахисту над цим працювати. В цій ситуації не люди повинні йти до соцзахисту, а СОЦЗАХИСТ - ДО ЛЮДЕЙ.

Обіцяних 100 тисяч гривень обласна рада родині Аксенина  так і не виділила.  11 квітня сесія облради, серед питань - внесення змін до Програми "Турбота", де 100 тис. грн. для родини Аксенина. Доповідачем буде представник соцзахисту. Депутати з облдепартаментом фінансів готували проект рішення. Після голосування, голова підписує передає для реалізації соц.захисту. Певні процедури за цим Положенням про надання допомоги до 1 місяця часу після. 

Наші чиновники кар'єри роблять на крові цих людей. На коліна падають, вулиці називають. Так би мовити легітимізують себе і свою владу в очах громади. А до людей їм, як і раніше байдуже. Порядні трудяги у нашій країні, як правило, рідко коли можуть залишити родині великі статки. 

Коли капітан Скотт замерзав повертаючись з Південного полюсу, то написав окремого листа, який знайшли через півроку на тілі мертвого героя науки, до знайомого - прошу подбати про наших вдів і дітей.

Це наш об'язок подбати про близьких тих людей, які віддали в тому числі за нас життя. Якщо ми самі бідні, то бодай перевіркою інформації, що сталося з тими мільйонами.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А операція не з дешевих - від 20 тисяч гривень (при теперішньому щодень галопоючому "покращенні") мабуть, узагалі ціна стартує з 30-40 тис. грн. 

avatar

Айболить

05 квітня 2014 21:47

Зауважте, що там не написано, що Коломієць заплатив свої гроші. А просто порішав питання. Хоч і це добре. І лікарі молодці, видно таки сильно вражає мужність цих людей. 

avatar

петро

05 квітня 2014 21:51