Валідатори у чернівецьких тролейбусах не друкують точну вартість проїзду і складні для заміни касети для друку чеків

Валідатори у чернівецьких тролейбусах не друкують точну вартість проїзду і складні для заміни касети для друку чеків

11.02.2020, 21:54

До Чернівців викликали розробників, які повинні вирішити труднощі, що виникли під час випробування валідаторів.

Перші випробування стаціонарних валідаторів у чернівецьких тролейбусах викликали претензії з боку представників ЧТУ. Для усунення недоліків до Чернівців викликали фахівців фірми-розробника цих пристроїв, - повідомив кореспондентові ІА «АСС» виконувач обов’язків начальника Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

За його словами, на цих пристроях украй важко замінювати касету для друку чеків. Задля цього потрібно розбирати мало не весь валідатор. В умовах щоденної експлуатації, коли пристрій друкуватиме сотні квитків, а папір швидко закінчуватиметься, це вкрай незручно. Тож, наразі до Чернівців запросили фахівців із фірми-розробника, які повинні будуть вивчити ситуацію та виправити в подальшому усунути недоліки конструкції.

Проте, за словами очільника ЧТУ, це не вплине на терміни запровадження стаціонарних валідаторів вчасно. Повноцінно вони повинні запрацювати у жовтні цього року.

Також Михайло Григорович розповів про технічні проблеми з мобільними валідаторами. Через збої у програмі переносні пристрої нерідко не друкують точну вартість проїзду. Замість чинних нині 3 гривень вони можуть надрукувати 1 чи 2 гривні.

«Контролери часто вислуховують через це від пасажирів, які часом навіть просять повернути їм решту з 3 гривень, якщо валідатор надрукував їм 1 чи 2 гривні. Тож, ми також звернулися до розробника виправити цей збій у програмі. Наразі ж кондукторам щоразу доводиться пояснювати пасажирам, чому валідатор друкує іншу суму», - зізнався Михайло Олексюк.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

КОМЕНТАР BUKNEWS:

Попри це міська влада вже зараз обіцяє чернівчанам, що після підвищення вартості проїзду у тролейбусах з 1 березня розрахуватися за проїзд картками буде дешевше - картою чернівчанина та безготівково можна буде розрахуватися не за п'ять, а тільки за чотири гривні. Ось тільки судячи з того, як працюють валідатори у чернівецьких тролейбусах, зробити це буде непросто. Тож слід очікувати чергових конфліктів і нарікань.  

1