Валерій Найдиш з 'Рідного міста', за фактом шахрайства якого прокуратура порушила справу, підозрюється у підкупі виборців (ВІДЕО)

Валерій Найдиш з "Рідного міста", за фактом шахрайства якого прокуратура порушила справу, підозрюється у підкупі виборців (ВІДЕО)

20.10.2018, 11:05

Валерій Найдиш – один із найбагатших депутатів у чернівецькій Ратуші, річний дохід депутата складає майже мільйон гривень. За даними його декларації, родина депутата володіє трьома будинками, сімома земельними ділянками, кав’ярнею, одним комерційним та одним не житловим приміщенням. Окрім цього, Найдиш власник шести автомобілів.

 На початку 2018 року Валерій Найдиш продає двоповерховий будинок на Роші площею 195 кв.м. Отримує за елітну нерухомість, якщо повірити документам, - всього-на-всього 13,5 тисяч доларів, або 350 тисяч гривень. Тоді як ринкова ціна особняка вища майже у 16 разів. Насправді такий будинок вартує приблизно 5,5 млн. гривень. Тобто цей «народний обранець» у 16 разів зменшив ціну, значить у 16 разів зменшив податки. До міського бюджету недоплатив майже 260 тис. гривень, військового збору недоплатив 77 тис. гривень, 51,5 тис. гривень – недоплата до пенсійного фонду.

 Занижену оцінку нерухомості не зареєстровано в реєстрі Фонду держмайна, тобто вона – недійсна. За фактом шахрайства під час купівлі-продажу будинку прокуратура Чернівецької області порушила кримінальне провадження, а Шевченківський суд Чернівців надав дозвіл прокурору місцевої прокуратури на доступ до документів , на підставі яких укладений та нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу.

 На початку 2018 року Валерій Найдиш був визнаний судом винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення. Суть справи полягає у тому, що у 2017 році Найдиш продав автомобіль і не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) про суттєві зміни у своєму майновому стані. Цим депутат Чернівецької міської ради порушив Закон України «Про запобігання корупції».

  Про підозру у підкупі виборців та про інші маніпуляції, зловживання та порушення законів згаданим депутатом міської ради, членом фракції «Рідне місто» Валерієм Найдишем, дивіться на цьому відео у спеціальному випуску програми «Наскрізь», яка вийшла в ефір на телеканалі ТВА 19 жовтня цього року.

1