Валентин Маніліч сидить одразу на двох стільцях?

Валентин Маніліч сидить одразу на двох стільцях?

19.12.2014, 16:56

Невдала спроба депутатів Чернівецької обласної ради висловити недовіру заступнику голови облради Валентину Манілічу змусила пильніше придивитися до цього посадовця місцевого самоврядування. 

Тим більше, що сам Валентин Михайлович вчора закликав громадськість до ближчого з ним знайомства: хто він і чим займається. Щобільше, з високої трибуни сесії обласної ради зробив короткий екскурс у власне минуле. Зокрема розповів, як добровільно писав заяву на звільнення з посади  начальника Головного управління Держкомзему в Чернівецькій області.

- Так, що заяви я писати умію, - сказав посадовець депутатам. Ті, щоправда, благородного жесту не оцінили і загукали у відповідь: "То, пиши!"

Проте аж так заглиблюватися у минуле й цікавитися саме цим періодом діяльності заступника голови BukNews не став. Тим більше, що намір розібратися з "крадіжками і зловживаннями у Головному управлінні Держкомзему в Чернівецькій області періоду керування Валентина Маніліча" демонстрував сам (!) Геннадій Геннадійович Москаль. А він уміє доводити справи до кінця. 

Наразі цікавість викликала значно ближча у часі подія. А саме процедура призначення Валентина Маніліча на посаду заступника голови Чернівецької обласної ради. 

Обрали Валентина Маніліча, нагадаємо, на другому пленарному засіданні першої сесії новообраної облради VI скликання, яке відбулося 2 грудня 2010 року. Попри те, що формально новий заступник представляв ВО «Батьківщина», лідер якого Юлія Тимошенко давно оголосила про перехід її партії в опозицію, за Маніліча проголосували також депутати від провладної Партії регіонів. Експерти одразу зауважили: квоту на заступника голови обласної ради фракції ВО «Батьківщина» віддали як винагороду за попереднє голосування деяких її членів. Раніше частина депутатів від цієї політсили справді підтримали кандидатуру регіонала Василя Ватаманюка на посаду голови Чернівецької обласної ради. А після передчасної смерті Василя Ватаманюка, який раптово помер  від інфаркту 15 лютого 2011 року, саме заступник голови  більше року виконував обов’язки голови ради. З лютого 2011 року до березня 2012 року.

В принципі нічого нового в цій короткій інформації немає. Про це, як і багато про що інше, неодноразово писали регіональні ЗМІ. 

Увагу BukNews привернув юридичний казус, оцінку якому мали би дати юристи.  

Згідно з офіційною інформацією, у квітні-грудні 2010 року, тобто до свого обрання на посаду заступника, Валентин Маніліч працював начальником Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації.

На сайті Чернівецької обласної ради досі можна знайти текст відповідного рішення про його призначення  керівником комунального підприємства.

Рішення Чернівецької обласної ради про обрання Валентина Маніліча заступником голови теж є.

А ось знайти на сайті  проголосоване депутатами рішення про його звільнення з посади начальника Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації, попри всі зусилля,  так і не вдалося. 

Логічно було б припустити, що перед тим, як обирати собі заступника голови ради, депутати мали проголосувати за його звільнення з попередньої посади. Це їх обов'язок, і це їх компетенція. 

Сам претендент не міг знати, чи його точно  оберуть заступником голови, тому до останнього продовжував працювати на попередній посаді. 

Відтак першим пунктом рішення про обрання мало би стати - звільнити з попередньої посади, другим - обрати на нову.  

Невже в спішці щось недогледіли і допустили юридичний ляп? Чи може це такий хитрий хід зі збереження запасного аеродрому для відступу?

Уявіть собі, що в четвер депутатам  вдалося шляхом таємного голосування звільнити Валентина Маніліча. Виходить вже з понеділка він мав би законні підстави прийти на свою попередню роботу? З якої його так і не звільнили? 

Термін п'ятирічного контракту з ним, як з начальником Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації  спливає лише в квітні 2015 року. 

У будь-якому разі, BukNews буде вдячинй юридичній службі обласної ради за спростування чи роз'яснення цієї історії. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

а чого знак питаннячко)))))

шо таке))))) у вас є подейкуюча лже(видалено адміном) Єреміца галЬя )))) шо на це подейкує Є(видалено адміном)еміца майданнобомбонная))))))))

avatar

буковинці

19 грудня 2014 17:23