В Усть-Путилі вже 8 років не можуть добудувати школу

В Усть-Путилі вже 8 років не можуть добудувати школу

03.11.2017, 14:47

Про це під час зустрічі з головою фракції «Народного фронту» у Верховній Раді України, народним депутатом України Максимом Бурбаком розповів голова Усть-Путильської ОТГ  Іван Чевюк. 

- Будує школу УКБ Чернівецької ОДА. Побудували одне крило, побудували інше… Високовольтну лінію електропередач, яка йде з Івано-Франківської області, забрати не можуть. Не добудували, а вікна вже вставили. На добудову нібито витратили дев’ять мільйонів гривень, але чи є вони там, чи ні – треба ще подивитися... А ще необхідно 54 мільйона гривень, - розповів голова. 

Вихід з даної ситуації, на думку парламентаря, може бути один. Навколишні села - Розтоки, Підзахаричі, де існують малочисельні школи, повинні об’єднатися навколо однієї центральної школи, яку обладнати усім необхідним. І звозити дітей на навчання, ніж плодити черговий довгобуд. Не можна допускати, щоб в місті на утримання одного учня держава витрачала 12-14 тисяч гривень, а на такого самого учня в Усть-Путилі 45-60 тисяч гривень. При тому, що більша у чотири рази сума на утримання зовсім не означає, що якість навчання таких дітей теж у чотири рази вища. 

Водночас держава не залишить мешканців гірських територій наодинці з їхніми проблемами. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який представляє «Народний фронт», вийшов з ініціативою щодо збільшення соціальних виплат мешканцям високогірних територій, - додав Максим Бурбак.  - Передбачається також пом'якшення для гірських районів умов для відкриття опорних шкіл. Тоді це вже буде залежати тільки від вас, щоб це було зроблено.  

1