В 'Усладі' представлять програму пропаганди здорового способу життя

В "Усладі" представлять програму пропаганди здорового способу життя

28.08.2014, 00:32

29 серпня 2014 року Сокирянська районна державна адміністрація проводитиме прес-конференцію з нагоди початку реалізації проекту «Програма пропаганди здорового способу життя «Вибір молоді – спорт»» MIS-ETC 2000, що відбудеться об 12:00 в конференцзалі туристичного комплексу «Услад» (с. Ломачинці, Сокирянський район).

Цілями реалізації проекту є сприяння більш тісної взаємодії між населенням та громадами, що проживають в прикордонних територія, а також заохочення дітей та молодих людей до здорового способу життя, щоб відволікти їх від шкідливих звичок. Загальний бюджет проекту складає 141 486,60 євро (еквівалент у грн. – 2 419 420.86), у тому числі бюджет на реалізацію проекту Сокирянською районною державною адміністрацією – 64 530,15 євро (еквівалент у грн. – 1 103 465.57). Фінансування проекту здійснюється на 89,71% від Європейського Союзу.

Проект реалізовуватиметься протягом 11 місяців Сокирянською районною державною адміністрацією у партнерстві із Сокирянською районною радою (Україна), Сокирянською дитячо-юнацькою районною спортивною школою та асоціацією “Колос” (Україна), Благодійним фондом ANA (Румунія), Окницькою районною радою (Молдова) та Буковинським центром реконструкції та розвитку (Україна) у рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013.

У ході прес-конференції координатор проекту Олександр Саєнко разом із партнерами виступлять із повідомленнями про основні заходи присвячені реалізації проекту, зокрема проведення тренінгів зі здорового способу життя, організація та проведення майстер-класів з елементами техніки футбольних та викладання соціальних та життєвих навичок, проведення майстер-класу за участі зірок футболу; придбання спортивного обладнання, організація флешмобу та проведення товариського тристороннього футбольного турніру.

На прес-конференції будуть присутні представники проектних команд Сокирянської районної державної адміністрації та партнерів.

З журналістами зустрінуться: п.Банчук Б.М. – заступник голови Сокирянської РДА, п.Горн С.Е. – заступник голови Сокирянської районної ради, п.Блинду Ф.В. - директор Сокирянської районної ДЮСШ та СА «Колос», представники проектних команд партнерів Сокирянської РДА (Україна), Фундації Ана (Сучава, Румунія), Окницької районної ради (Окниця, Молдова), Буковинського центру реконструкції та розвитку (Чернівці, Україна).

1