В УПЦ МП заявляють, що мери міст і депутати місцевих рад не мають повноважень забороняти діяльність релігійних громад

В УПЦ МП заявляють, що мери міст і депутати місцевих рад не мають повноважень забороняти діяльність релігійних громад

11.05.2022, 10:00
Рішення про заборону діяльності релігійних громад УПЦ НЕ МАЮТЬ ніякої ЮРИДИЧНОЇ СИЛИ — Заява Юридичного відділу.
 
Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує заяву Юридичного відділу щодо рішень органів місцевого самоврядування про заборону діяльності релігійних громад Української Православної Церкви.
 
ЦИТАТА:
 
"З початку військового вторгнення Росії в Україну, стали непоодинокими випадки прийняття незаконних рішень органами місцевого самоврядування про заборону або обмеження діяльності релігійних громад Української Православної Церкви в їх адміністративно-територіальних межах, а також вимоги про зміну підлеглості на користь новоутвореного релігійного об’єднання «ПЦУ».
 
Відповідно до ст. 19 Конституції України «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».
 
Слід зауважити, що жодний закон або нормативно-правовий акт України не наділяє органи місцевого самоврядування правом забороняти або втручатись у діяльність релігійних організацій, навіть за умови воєнного стану. А вимога посадових осіб та органів місцевого самоврядування про зміну підлеглості релігійних громад УПЦ на користь новоутвореного «ПЦУ» є втручанням у внутрішні справи релігійної громади. Це суперечить як Європейській Конвенції з прав людини, так і Конституції України, оскільки «Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави» (ст.35 Конституції України).
 
З огляду на зазначене слід констатувати, що рішення про заборону діяльності релігійних громад УПЦ або примушування до «переходу» у «ПЦУ» є незаконними та не мають ніякої юридичної сили".
 
Докладніше: https://bit.ly/3wbKaY8
 
Нагадаємо, нещодавно сайт https://chas.cv.ua/ повідомив, що "напевно, у Чернівецькій області дві громади сіл, які недалеко від Чернівців, перейдуть до справжньої української церкви. В одній громаді уже попередили попа російського, що всі люди за Україну, за Росію тільки він один піп.

Піп з церкви пішов, Люди залишилися, і так не було його два тижні.

Потім знову з’явився, напевно, уже щось затіяв російській піп, аби залишитися в церкві, але люди сказали, що не залишать.
Зараз збирають підписи і через тиждень-два церква перейде до української справжньої церкви, а не до російської.

Сусіднє село також починає збір підписів і також буде переходити до української церкви.

Перед переходом до української церкви повинні зібрати підписи громади, Потім провести збори, потім зробити протокол, підписати протокол і, насамкінець, зробити зміни до статуту, в якому зазначити, що церква переходить до ПЦУ.

Далі приходить священик справжньої української церкви, і документи передаються у реєструючі органи обласної військової адміністрації.

Аби не наврочити зазделегідь, цих двох сіл я поки що не назву.

Ну і будемо сподіватися, що цей процес стане неспинним у Чернівецькій області,

І всі церкви Буковини підуть від московського кирила, промосковського онуфрія, його служок ренегатів мелетія з микитою і прийдуть до справжньої української церкви, і будуть у її лоні прославляти Бога і Україну".

 
Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  
1