В Управлінні СБУ в Чернівецькій області з’явився безконтактний сканер для оцифрування архівних справ

В Управлінні СБУ в Чернівецькій області з’явився безконтактний сканер для оцифрування архівних справ

20.09.2019, 13:24

Галузевий державний архів Служби безпеки України передав архівному підрозділу Управління СБУ в Чернівецькій області новий сканер для копіювання документів в електронний формат.

Про це повідомляє www.buknews.com.ua

Завдяки новому обладнанню співробітники регіонального органу зможуть швидко і якісно дистанційно відповідати на запити громадян, а науковці й дослідники зафіксувати необхідні документи. Це ще один крок у забезпеченні громадянам отримання архівної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Як зазначив заступник директора галузевого держархіву СБУ Анатолій Хромов, особливість цього безконтактного сканера в тому, що його випромінювання цілком безпечне для документів, воно не завдає шкоди паперу. Це допоможе зберегти цілими самі архівні справи, натомість їх якісні копії надати тим, хто потребує.

Такі сканери завдяки небайдужим благодійникам отримали п’ять регіональних підрозділів СБУ. Обладнання вже працює у Полтавській, Одеській, Львівській, Івано-Франківській і тепер Чернівецькій областях. Протягом двох років такою технікою планується забезпечити усі облуправління. 

Вл. інф.

 

1