В Україні ініціюють встановлення кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії та прозорість медіавласності

В Україні ініціюють встановлення кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії та прозорість медіавласності

03.07.2018, 13:39

"Народний фронт" пропонує якнайшвидше розглянути законопроекти, які дозволять захистити інформаційний простір України.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" також послідовно виступає за законодавчі й організаційні зміни, які дозволять захистити інформаційний простір України - як від пропагандистів Путіна, так і від монополізації та цензури", - наголосив він.

Максим Бурбак додав, що серед таких законодавчих ініціатив -  законопроекти про прозорість медіавласності, проекти щодо встановлення кримінальної відповідальності за заперечення факту російської агресії, про поштову доставку україномовних друкованих видань.

"Ми наполягаємо на якнайшвидшому розгляді цих законопроектів", - резюмував Бурбак. 

 Верховна Рада має ухвалити законопроекти щодо підтримки української культури, а також забезпечення прозорості власності та фінансування електронних ЗМІ.

Про це заявив Голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції “Народний фронт” Микола Княжицький під час засідання Погоджувальної ради.

“Дуже вас прошу поставити на цьому тижні у порядок денний на повторне перше читання законопроект № 8266 про культурний фонд. Ми його, на жаль, не змогли прийняти. Нам треба розблокувати фінансування і підтримку української культури”, - заявив народний депутат.

Він також додав, що цей законопроект буде розглядатися сьогодні на профільному комітеті, отже буде готовий для голосування у вівторок чи четвер.

Крім того, представник фракції “Народний фронт” попросив колег підтримати законопроекти, які вже стоять у порядку денному та стосуються підтримки засобів масової інформації Донецької та Луганської областей (№ 8114) та щодо введення мораторію на підняття тарифів на доставку україномовних друкованих видань на території України та регіональних місцевих видань на території Донецької та Луганської областей (законопроект авторства заступника керівника фракції “Народний фронт” Вікторії Сюмар).

“Справа в тому, що ми справді маємо катастрофічну ситуацію з доставкою україномовної преси. А на фоні роздержавлення, яке відбувається зараз, та гібридної війни, ми фактично знищуємо один із способів комунікації з українцями. Дуже просив би підтримати цей законопроект”, - закликав Микола Княжицький.

Так само Голова Комітету попросив внести до порядку денного законопроект його авторства № 8494 щодо запровадження основ фінансової прозорості електронних засобів масової інформації, а також розглянути законопроект, який вже підтриманий комітетом, № 6762 про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності аудіовізуальних (електронних) ЗМІ.

“Такі законопроекти забезпечили б національний та інформаційний суверенітет України”, - резюмував парламентар.

 

  Джерело: http://nfront.org.ua/news/details/maksim-burbak-mi-napolyagayemo-na-rozglyadi-zakonoproektiv-yaki-zahistyat-informacijnij-prostir-ukrayini
 
http://nfront.org.ua/news/details/parlament-povinen-zabezpechiti-prozorist-vlasnosti-ta-finansuvannya-elektronnih-zmi-mikola-knyazhickij
1


КОМЕНТАРІ (1)

Навозний Фронт  на помийку історії! 

avatar

Виборець

03 липня 2018 14:45