В тому, що Чернівці лишились без мера, вирішальну роль відіграли три депутати 'Свободи'

В тому, що Чернівці лишились без мера, вирішальну роль відіграли три депутати "Свободи"

08.12.2011, 14:03

В інтерв’ю виданню glavcom.ua колишній міський голова Чернівців Микола Федорук розповів про свою історію боротьби за посаду та схему, яку Партія регіонів зможе застосувати в будь-якому місті. Відповідаючи на два запитання Віталія Червоненка («Главком») екс-мер, зокрема, оцінив дії депутатів від ВО "Свобода" у міській раді та визначив їх справжню роль у справі дострокового усунення його з посади.

Якщо дострокові вибори все ж таки будуть оголошені, чи спробуєте укласти певний союз з якоюсь партією? Адже, коли вас звільняли, то той же «Фронт змін» нібито вас підтримав, «Свобода» висловлювала підтримку, навіть бюлетені рвали при голосуванні за вашу відставку…

От не треба про «Свободу» згадувати! Вона мене ніколи не підтримувала, і голоси «Свободи» якраз дали змогу достроково припинити мої повноваження, все вирішили саме їх три депутати.

А як же історія, що вони рвали бюлетені, не давали вас відставляти?

Це було. Першопричина мого конфлікту з радою полягала в регламенті роботи міськради. «Свобода» проголосувала за новий регламент, давши змогу подолати вето міського голови. А далі моє зняття вже було справою техніки, можна було і бюлетені рвати, і влаштовувати маскарад.

Нагадую, що все почалося з того, що міськрада затвердила незаконний регламент, який позбавляв міського голову всіх передбачених законом про місцеве самоврядування функцій. Я наклав вето на це рішення, а профільний комітет Верховної Ради, який проводив на місці виїзне засідання, визнав рішення міськради незаконним. Але рада таки подала моє вето 42 голосами, з низ 3 вирішальні дала «Свобода». Тому не треба мені говорити про підтримку «Свободи» і порвані ними бюлетені.

Джерело:   http://glavcom.ua/



КОМЕНТАРІ (10)

Правильно тоді казали, що ці Мельничуки-Горуки продалися Папаю. Взяли тоді бабки і надовго зникли з обласної політики. Та хто їм тепер взагалі повірить. Ви дивіться як вони тихо сиділи, коли Кіріл приїхав чи Янукович. Видно Папайка їх тими грошима за відставку Федорука добре тримає на короткому повідку. Гидота!!!

avatar

НеТягнибок

08 грудня 2011 10:14

Лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявив, що на будь-які компроміси з владою йти не можна. За його словами, будь-які домовленості завершуються плачевно для тих, хто домовляється з Партією регіонів. "...за час свого перебування в політиці ця команда довела, що всіх "кидає". Вони - кидали. Будь-які домовленості завершуються плачевно для тих, хто домовляється з Партією регіонів", - додав Тягнибок. Лідера Свободи запитали, невже на місцях його однопартійці ніколи не підігрують владі. "Ви не знайдете жодного випадку голосування наших місцевих депутатів, а їх у нас близько 2500 осіб, де б ми голосували, підігруючи або на користь Партії регіонів, або, скажімо так, антиукраїнським силам. Немає таких випадків", - заявив Тягнибок. "Ви не знайдете жодного прикладу, щоб хоч один депутат від Свободи перейшов у Партію регіонів, перетворився в "тушку". Свобода передбачувана. Всі наші кроки відомі виборцю наперед. І якщо у нас з'являться люди, які зійдуть з цієї дороги, то ми знайдемо спосіб, щоб цю людину прибрати не тільки з партії, але і з політики", - резюмував він.

avatar

Тягнибок

08 грудня 2011 11:12

А подивіться, панове, як наші свободівці раптом "замовчали", що на рівні дежави, що в Чернівцях... А, можливо, й справді вони заодно із "бандюками"? Мабуть їм щось "пообіцяли", а вли і клюнули. Нема віри цим Тягнибокам, а про місцевих горуків і поготів.

avatar

Юій

08 грудня 2011 11:13

Та взяли хлопці трохи за голосування. Всі ж знають. думали так пройде. І шашим, і вашим. Велика політика, блін.

avatar

08 грудня 2011 11:37

От Федорук падло ! Він же ж прекрасно знає що його звільнили через Закон а не через регламент. Відпрацьовує гроші Яценюка-Фірташа !

avatar

Ігор - службовець

08 грудня 2011 18:18

О, знову почалося... Дядя Коля воскрес щоб "Свободу" помочити))) Завтра ПРдуни Бен Ладена будуть оживати, щоб той розповів як фінансував Горука)))

avatar

андрій

08 грудня 2011 21:36

у папійки-бурбака криза жанру. затягли стару казочку про УЖОССС яких страшних свободівців. обламаєтесь як і в перший раз. себе пантруйте - рила навіть не в пушку, в товстому шарі ПУШКА. думають шо всі такі

avatar

знаючий

08 грудня 2011 21:40

зливаю нову порцію інфи з галицівського смітника. фронт ізмєн і ПРацівниє мажоритарщиків вже поділили. тепер поступила рознарядка мочити свободу і бютівців шоби не іспоганілі владно-опозіціонную іділію в області!

avatar

уборщіця з ода

08 грудня 2011 21:45

Тобі все таки краще підлогу мити, та сміття виносити. Дурна баба на більше не заслуговує, ти хоч прочитай хто мочить свободу, пролупи свої п'яні очі, от ідіотка

А заодно пройдися по всім смітникам, сміттєзвалищам бурбаків, каспруків, недоразумєній, федоруків може ще щось знайдеш, тільки не дуже перезавантажуй свою головку

avatar

Уборщиці

09 грудня 2011 11:21

Глупо взяли. Мало. А казалось о какая сумма. Думали, что Федорука продадут за сребренники, а себя продали.

avatar

09 грудня 2011 21:17