В скверах на проспекті Незалежності вирубують дерева, зачищають ділянки, змінюють їх призначення

В скверах на проспекті Незалежності вирубують дерева, зачищають ділянки, змінюють їх призначення

06.09.2019, 14:18

Загадкові сквери,або як громада бореться з примхами депутатів Чернівецької міської ради. 

В скверах на проспекті Незалежності вирубують дерева, зачищають ділянки, змінюють їх призначення. Лише за рахунок пильності громади можна зупинити знищення зон відпочинку. Громада стурбована тим, що відбувається на цих ділянках і висловила свою позицію, але чи буде вона підтримана депутатами ЧМР?

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці.

СКВЕР ЗА АДРЕСОЮ ПРОСПЕКТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ,92

Цю ділянку за рішенням сесії Чернівецької міської ради у 2018 році вилучають із Переліку парків та скверів у місті Чернівцях. Також виносять рішення про дозвіл Церкві на складання проєкту відведення цієї земельної ділянки. В 2019 році проходять громадські слухання, результатом яких є більшість голосів проти будівництва Церкви. Як наслідок обурення громадян, призвело до проєкту рішення від Департаменту МБК та ЗВ про визнання такими, що втратили чинність окремі рішення міської ради щодо забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92. Але чи проголосують депутати ЧМР за цей проєкт рішення?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парк замість ще однієї церкви на проспекті: у департаменті Собка ігнорують думку чернівчан і зволікають з новим рішенням

СКВЕР ЗА АДРЕСОЮ ПРОСПЕКТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ,82-84

На цій ділянці Трест ЗГ та ПР швидко зрубав 64 дерева за якісним станом, викорчували пні, зачистили територію. Громада обурена такими рішеннями. Також обіцяють громадський простір на цій території. Сьогодні бачимо, як тут паркуються автомобілі, грошей та рішень по облаштування території немає. Тож чому зрубали 64 дерева на цій ділянці, можливо вони не всі були в поганому стані? Та чи зроблять громадський простір на цій ділянці?

СКВЕР ЗА АДРЕСОЮ ПРОСПЕКТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ,88

За рішенням сесії ЧМР 2014 року ця ділянка під номером 46 входить до Переліку парків та скверів у місті Чернівцях. Розробка проєктно-кошторисної документації на благоустрій території скверу на проспекті Незалежності,88 планується після виділення коштів з міського бюджету в наступних роках.
Зважаючи на обмежені фінансові ресурси ЧМР та беручи до уваги наявність великої кількості незавершених об’єктів будівництва на території міста, виготовлення проєктно-кошторисної документації для облаштування скверів та зон відпочинку на проспекті Незалежності буде здійснюватись при передбаченні відповідних коштів.

Тож, чи підтримають депутати громадськість? Та коли зможуть облаштувати ці ділянки на проспекті Незалежності, при обмеженому фінансуванні?

1