В Росошанах, Нелипівцях, Перківцях, Вовчинці  можуть розраховувати на Максима Бурбака в реалізації важливих для громади проектів, подолання наслідків стихії, захист  від фірташівського облгазу (ОНОВЛЕНО)

В Росошанах, Нелипівцях, Перківцях, Вовчинці можуть розраховувати на Максима Бурбака в реалізації важливих для громади проектів, подолання наслідків стихії, захист від фірташівського облгазу (ОНОВЛЕНО)

04.07.2019, 14:52

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак працює на Кельменеччині.

Парламентар вже мав зустрічі в Росошанах і Нелипівцях. Обидва села, які і весь Кельменецький район, не мають ОТГ. Тому і проблеми досить схожі. Одна з яких – незадоволення місцевою та районою владою. 

- У Нелипівцях громада потребує ремонту системи водовідведення. Готовий сприяти в реалізації цих задумів. Як і проханню щодо облаштування спортивного майданчика. Пояснив, які кроки має спершу зробити громада. Потім, вже можна буде розраховувати на державне співфінансування.

- Оглянув в Нелипівцях школу. Нещодавно, спільними зусилями її утеплили: замінили дах та встановили енергозберігаючі вікна і двері. На все про все – 1 млн 730 тис грн. 

- В Росошанах тримаю на особистому контролі реконструкцію дошкільного закладу. Ще раз людям пояснив необхідність об’єднання в спільні громади. І якщо Кельменеччина досі без жодної ОТГ через супротив аграріїв - я буду про це постійно говорити. Зі свого боку зроблю все, щоб децентралізація в Україні і на 204 виборчому окрузі відбулася. Люди мають впливати на якість свого життя, - пообіцяв Максим Бурбак. 

- Розповідаю людям на зустрічах, що ціна за оренду земельного паю має бути набагато більшою, ніж є зараз. Люди повинні отримати справедливу ціну за оренду своїх паїв, - продовжує Максим Бурбак. 

- Інша тема, яка болить людям - додаткові стягнення від фірташівського облгазу. Вкотре наголосив, що користування газовими мережами, які самі ж мешканці проводили власним коштом, повинні приносити дохід в бюджет громади, а не грабувати людей. Ці мережі треба перевести на баланс місцевих рад і для цього потрібна воля громади. Боротьба продовжується. 

- Серед приємних новин - Вовчинецьку школу капітально відремонтували: встановили енергозберігаючі вікна і двері. В Новоселиці, також було приємно побачити капітально відремонтовану школу. Тепер тут енергозберігаючі вікна та двері. Також капітально відремонтували дитсадок. Далі, і в цьому мене підтримали мешканці, необхідно відремонтувати будинок культури, щоб основні соціальні установи Новоселиці стали візитівкою села.

- Приємно бачити результати своєї депутатської роботи не тільки на папері. Відремонтовані школи і дитячі садки – це тепло і зручність дітям взимку, а адміністрації - економія на опаленні. Працюємо далі.

Разом з головою Перківецької сільради Віссаріоном Біликом народний депутат України Максим Бурбак відвідав поля Кельменеччини, які постраждали внаслідок буревію. Знищені посіви, 12 зруйнованих опор ліній електропередач, постраждалі домівки та господарські будівлі мешканців. Велике лихо наробила стихія в Хотинському та Кельменецькому районах. Підраховують збитки.

- Буду терміново звертатись до Уряду стосовно виділення з Резервного фонду допомоги постраждали районам, - пообіцяв Максим Бурбак. 

Під кінець дня Максим Бурбак мав коротку зустріч зі спостерігачами з моніторингової місії ОБСЄ зі спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні. Обговорили поточну ситуацію в 204 окрузі. Парламентар повідомив про балотування кандидатів Валерія Божика та Анатолія Паланійчука, які мають громадянство іншої держави.

1