В рамках святкування 'Дня туризму' в Чернівцях у професора з Польщі украли номера з авто

В рамках святкування "Дня туризму" в Чернівцях у професора з Польщі украли номера з авто

28.09.2019, 17:04

Про прикрий інцидент, який трапився в самому центрі Чернівців, написав у ФБ чернівецький колега польського науковця Юрій Халавка. 

"Там на віконечку лобовому - номерок телефону залишили. Поясніть колезі, що номера євроблях треба ховати в багажник після в'їзду в Україну", - припустив Почесний консул Німеччини в Чернівцях Олександр Шламп. - Точно десь є. Номери в радіусі 50 м. Якщо є знайомі в ПП - то вони також в курсі, кому дзвонити... Без переговорів дорожче все по кругу вийде, але теж можливо".

За словами Юрія Халавки, ті, хто це зробив, не залишили ніякої записки про можливий викуп номерів, як це часто практикується у подібних випадках. Постраждала сторона звернулася в поліцію. З терористами переговорів не планує. 

Що більше з’являється на українських дорогах автомобілів на іноземній реєстрації, то частіше вони стають об’єктами для вчинення злочинів. Наприклад, злодії освоїли досить прибутковий різновид злочинів – вони викрадають автомобільні номери на іноземній реєстрації та пропонують їх повернути за винагороду – тобто фактично викупити, - писав https://pogliad.ua/

 Злодії, переважно, вночі підшуковують автомобіль на іноземній реєстрації – так звані «євробляхи», відкручують або навіть відламують номерні знаки, а на місці залишають записку із номером телефону. На цей номер необхідно прислати повідомлення щодо викупу свого номерного знака.

 А вже самі крадії після отримання викупу повідомлять, де номерні знаки сховали та як їх можна забрати.

 І такі випадки непоодинокі. Адже в Україні і справді ніхто не виготовить дублікатів цих номерів, бо вони усі чиповані. У кращому разі можна замовити копію, почепити їх на авто, а у багажнику возити справжній комплект. Але якщо їх вже вкрали, то потрібно повернути його будь-якою ціною.

Бо виїхати без навіть одного номерного знаку за межі України такий автомобіль не зможе.

І переважно власники таких автомобілів не звертаються до поліції, а вирішують платити гроші викрадачам.

Фото ілюстративне

1