В прокуратурі обурені, що суд випустив війта-хабарника, який отримав 130 тисяч USD під заставу 114 тисяч 700 грн.

В прокуратурі обурені, що суд випустив війта-хабарника, який отримав 130 тисяч USD під заставу 114 тисяч 700 грн.

19.02.2013, 21:25

         Згідно з рішенням Шевченківського районного суду м.Чернівців у випадку внесення у якості застави коштів у розмірі 100 мінімальних зарплат підозрюваний у скоєнні злочину – а у даному випадку це голова однієї із сільських рад Сторожинецького району, який був затриманий правоохоронцями Буковини під час отримання хабара у сумі 130 тисяч доларів США за надання в оренду ставка на тривалий термін – може бути звільнений  під  заставу. І  після внесення  на  депозитний рахунок суду   114 тисяч 700 грн. у якості застави (розмір мінімальної зарплати нині – 1 тис.147 грн.) голова сільради був звільнений із СІЗО, - повідомили у Прес-службі прокуратури Чернівецької області. Прокуратура області не погоджується із даним  рішенням суду, і оскаржуватиме його в апеляційному порядку.

Рішення відпустити під заставу голову Кам’янської сільської ради Сторожинецького району, який підозрюється у вимаганні хабара в особливо великому розмірі ухвалив Шевченківський районний суд. Суд призначив заставу в розмірі 100 мінімальних зарплат — тобто більше 114 тисяч гривень. 

Як стало відомо molbuk.ua, заставу внесено, підозрюваний вийшов на волю. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 15 лютого після одержання хабара у розмірі 130 тис. доларів США слідчі прокуратури Буковини спільно з працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області затримали голову однієї із сільських рад Сторожинецького району. Як повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області, встановлено, що чиновник вимагав і отримав згадану суму від громадянина В. за надання в оренду ставка на тривалий термін - 49 років.

1